29 / 04 / 2024

Ankara Kayalar Parkı 8 Mart'ta hizmete açılıyor!

 Ankara Kayalar Parkı 8 Mart'ta hizmete açılıyor!

Yaklaşık 50 bin metrekarelik bir alanı kaplayan ve 'Başkent’in Terası 50. Yıl Parkı' gibi Yenimahalle’ye enfes bir manzara sunan Kayalar Parkı’ndan başta ilçe sakinleri olmak üzere tüm Başkentli vatandaşlar yararlanabilecek...



Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenimahalle-Şentepe’de yaptırılan 'Kayalar Parkı', 8 Mart Cumartesi günü saat 14.00’da düzenlenecek törenle açılacak.


Yaklaşık 50 bin metrekarelik bir alanı kaplayan ve 'Başkent’in Terası 50. Yıl Parkı' gibi Yenimahalle’ye enfes bir manzara sunan Kayalar Parkı’ndan başta ilçe sakinleri olmak üzere tüm Başkentli vatandaşlar aileleriyle birlikte günün her saatinde yararlanabilecekler. Park, geniş gölet alanında oluşturulan 7 adasında özellikle çocuklara güzel zaman geçirebilecekleri yemyeşil bir alan imkanı sunacak.


SUYUN MAVİSİ, ADALAR VE YEŞİLLE BEZELİ DEV PARK


Şentepe Kayalar Mahallesi’nde kentsel dönüşüm alanı içerisinde yer alan ve hem kot farkları olan hem de gecekondular nedeniyle atıl durumda kalan yaklaşık 50 bin metrekarelik alan, 4 kademe halinde değerlendirilerek, bölge sakinlerinin hizmetine hazır hale getirildi.


Ziyaretçilerinin çiçek ve ağaçlarla bezeli yürüyüş yollarında gezip dinlenebileceği Kayalar Parkı’na, kondisyon alanının yanı sıra 2 bin 600 metrekarelik gölet içinde çocuklar ve gençler için spor yapıp oynayabilecekleri Tavşan, Oyun, Spor, Akülü Araba, Kum ve Issız Ada isimleri verilen 7 küçük ada yapıldı.


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, çeşitli ağaçlar, fidanlar, çalı grubu ile çiçekler dikilen Kayalar Parkı’nda birer futbol ve basketbol sahası da bulunduğunu söyledi.


Son bölümüne küçük bir oyun bahçesi de hazırlanan park, banklar, ahşap dekorlar, kuşevleri ve modern aydınlatma direkleriyle donatıldı. Işıl ışıl hale gelen park, akşam saatlerinde de bölge halkının dolaşarak nefes alabileceği, spor yaparak gezip dinlenebileceği bir görünüme kavuşturuldu.


Şentepe’de, Veysel Şatıroğlu Caddesi, Şehit Tuncay Özdere Sokak ve 801. Sokak arasındaki 50 bin metrekarelik alanda yer alan Kayalar Parkı, 8 Mart Cumartesi günü saat 14.00’da düzenlenecek törenle Başkentlilerin hizmetine sunulacak.



Milliyet