28 / 04 / 2024

Alanya Belediyesi'nden Kedi Parkı projesi!

Alanya Belediyesi'nden Kedi Parkı projesi!

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü şehrin muhtelif yerlerinde bulunan park ve yeşil alanlarda kedi ve köpekler için beslenme üniteleri tasarlıyor.


Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü şehrin muhtelif yerlerinde bulunan park ve yeşil alanlarda kedi ve köpekler için beslenme üniteleri tasarlıyor. Şu an Park ve Bahçeler Müdürlüğü sorumluluğunda 20 noktada 30 adet kedi,10 noktada 10 adet Köpek Beslenme Noktası bulunuyor. Beldelerin birleşmesiyle birlikte Oba, Tosmur, Mahmutlar, Konaklı ve Avsallar bölgelerinde merkez parklara 5’er adet kedi ve köpek beslenme ünitesi koyuldu. Beslenme Noktalarının hepsinde park görevlileri beslenme ünitelerinin günlük mama ve su dolumlarını yapıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde kedi ve köpek beslenme ünitelerini tasarlayan ve sorumlusu olan Kentsel Tasarımcı ve Peyzaj Mimarı Seda Şanlıdere, kedi ve köpek beslenme noktalarında isteyen tüm vatandaşların mama ve su desteği sağlayarak projeye katkıda bulunabileceklerini söyledi.


Sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren Şanlıdere, “Sokak hayvanları için Alanya Belediyesi  Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde, başka bir örneği olmayan Kedi Parkı projesi yapılarak sokak kedilerine bakılmaya başlanmış, bu park sokak kedilerinin beslemek, kış aylarında içerisindeki kulübelere girip soğuktan korunmalarına yardımcı olmak amacıyla yapılmış ve amacına ulaşmıştır. Bu kapsamda birçok parka ahşap kedi evleri koyulmuştur. Ayrıca müdürlük bünyesinde uygun alanlarda kediler beslenmekte ve gerekli ihtiyaçları karşılanmaktadır. İçinde bulunduğumuz soğuk kış günlerinde Kedi Parkı, Kedi Evleri ve Beslenme Noktaları projesinden sorumlu peyzaj mimarı ve ekip arkadaşlarımızla tüm alanları dolaşarak kedilere ek besinler vermekte, acil ihtiyaçlarını karşılamakta ve kedi evlerini soğuktan korunacak hale getirmektedir.” dedi.



Hürses