25 / 04 / 2024

Akşemseddin Bedesteni'nin açılışı gerçekleşti!

Akşemseddin Bedesteni'nin açılışı gerçekleşti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Hacı Bayram Veli Camii bölgesinde bulunan Akşemseddin Bedesteni’nin açılışına katıldı.


Mehter Takımı marşları eşliğinde gerçekleşen açılış törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez ve bürokratların yanı sıra Başkan Gökçek’in eşi Nevin Gökçek de katıldı.


Büyükşehir Belediyesi ve Hacı Bayram Veli Yardımlaşma Derneği işbirliği ile eski Ankara Evleri’ne uygun bir şekilde yapımı tamamlanan bedestendeki, Tennure Kültür ve Sanat Evi’ni gezen Başkan Gökçek, burada sergilenen ürünleri yakından inceledi.


Kültür ve Sanat Evi’nde bulunan İznik Çinilerinin yapılışı ile ilgili sanatçılardan bilgi alan Başkan Gökçek, kardeşi Deniz Gökçek'in eşi Züheyde Gökçek tarafından yapılan Tezhip ve hat sanat eserlerini de yerinde gördü. Züheyde Gökçek ile eserleri konusunda uzun uzun sohbet eden Başkan Gökçek, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Züheyde Gökçek, ‘Ah Teslimiyet’ isimli eserini Başkan Gökçek’e hediye etti.


Başkan Gökçek, daha sonra bünyesinde Türk ve İslam Sanatı ile ilgili çalışmalarının sergilendiği ve 33 işletmenin bulunduğu Akşemseddin Bedesteni’nin avlusunda vatandaş ile bir araya geldi. Burada ikram edilen kandil simidini yiyen ve çay içen Başkan Gökçek’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bu sırada avluda bulunan misafirlere kandil simidi ve çayın yanı sıra Osmanlı Şerbeti de ikram edildi. Açılış sonunda Başkan Gökçek’e Osmanlı Tuğrası ile süslemelerin bulunduğu çini hediye edildi.


TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016