20 / 04 / 2024

Aksaray İSKİ binasının yıkıldığı alan ne yapılacak?

Aksaray İSKİ binasının yıkıldığı alan ne yapılacak?

FATİH Aksaray’daki İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İSKİ) ait binanın yıkılmasının üzerinden tam bir yıl geçti. Yıkılan alanın yerine yeşil alan ve katlı otopark yapılacağı açıklanmasına rağmen bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadı...


Aksaray’da yıkılan eski İSKİ binasından geriye kalan dev çukur, bölgenin kâbusu haline geldi. Yeşil alan olacağı belirtilen alanda çalışmalar bir türlü başlamayınca alan tinerci, hırsız ve sokak köpeklerine kaldı. Güvensizlik nedeniyle bölgeye kimsenin gelmemesiyle müşterilerini kaybeden esnaf çaresiz..


FATİH Aksaray’daki İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İSKİ) ait binanın yıkılmasının üzerinden tam bir yıl geçti. Yıkılan alanın yerine yeşil alan ve katlı otopark yapılacağı açıklanmasına rağmen bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Binanın enkazının temizlenmesinin ardından geriye, bir çukur ile etrafı kapatılan alanı mesken tutan yankesici ve bağımlılarla sokak köpekleri kaldı.

Bölge esnafı alanın bu şekilde beklemesinin işlerini aksattığını, bir türlü çözülmeyen güvenlik sorunu nedeniyle müşterilerini kaybetmelerine neden olmasından yakmıyor. Esnaf, alanın etrafının sacla çevrildiğini ancak birçok yerden açılarak alana girildiğini belirtip dert yanıyor: “Hırsızlar, yankesiciler, tinerciler, uyuşturucu bağımlıları, hava karardıktan sonra buraya geliyor. Yıkımdan 3-4 ay sonra çalışma başlatılacağı söylenmişti. Ama hiçbir şey yapılmadı. Bütün bunların üstüne toz toprak da cabası.”

‘HANİ 3-4 AYDA BİTECEKTİ?’

Esnaf Harun Kayacı, “Alanın etrafı saclarla çevrili ancak bazı yerleri içeride sürekli kalan tinerciler, balici-ler tarafından açılmış. Hava karardığı anda kapkaççılar, yankesiciler hırsızlık yapıp buraya kaçıyor. İçeriye girip takip etme olasılığımız yok. Zaten bir yerden girip öbür taraftan çıkıp kaçıyorlar. İçerde onlarla beraber yaşayan 15 civarında köpek de var. Buranın bu halde olması bizi bitirdi. İnsanlar güvenlik sorunu nedeniyle buradan geçmiyor, müşterilerimizi kaybediyoruz” dedi. Kayacı, yetkililerin kısa süre içinde alanın güvenlik problemini çözmesini istediğini söyledi.


Eczacı Merve Arvas da alanda hiçbir çalışma yapılmadığını söyleyerek “Oysa ki bize buranın 3-4 ayda bitirileceğini söylemişlerdi. Oradan gelen yoğun toz bizi çok rahatsız ediyor” dedi. İmalatçı Doğan Gök ise defalarca belediyeye şikâyette bulunduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söyleyerek “Gözlemlediğimiz kadarıyla içeride yaşayan yaşı küçük çocuklar da var. Onlar için çok üzülüyoruz” dedi.

İBB’nin yürüttüğü Aksaray Meydan Projesi kapsamında yıkılan İSKİ binasının, İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından üst tarafı yeşil alan altı ise katlı otopark olarak planlandığı açıklanmıştı. Proje tamamlanınca meydan düzenlemesiyle birlikte araçların geçtiği üstgeçit de kalkacak. Aksaray Meydanı’ndaki trafik yer altına alınıp yeşil alan genişletilecek. Habertürk’ün ulaştığı İstanbul Büyük-şehir Belediyesi yetkilileri, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.


Habertürk



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Aksaray kura