26 / 04 / 2024

Akıllı Ulaşım Sistemleri 2023 Stratejisi detayları açıklandı!

Akıllı Ulaşım Sistemleri 2023 Stratejisi detayları açıklandı!

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Akıllı Ulaşım Sistemleri 2023 Stratejisi kapsamında hazırlıkları devam eden 2018-2020 eylem planının detaylarını anlattı.


Yolların akıllanacağını ve Akıllı Ulaşım Eylem Planı’nı açıklayan Bakan Ahmet Arslan,  karayollarına 15 bin kilometrelik fiber optik kablo döşeneceğini söyledi..


Bakan Arslan, ulaşımda insanın rolünü azaltan ve yol boyunca araçlara yön, kaza önleme gibi konularda destek sunan akıllı yollara sahip olunmasının amaçlandığını anlatarak, kazaların yaklaşık yüzde 70'inin meydana geldiği kavşakların trafik güvenliğini arttırmak amacıyla ana koridorlar başta olmak üzere gerekli tüm düzenlemelerin yapıldığını ifade etti.

 


TASLAK HAZIR


Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Arslan, "Akıllı ulaşım sitemleri noktasında karayolu ağı ve karayolu ağının diğer ulaşım modları ile olan ara yüzleri dikkate alınarak Karayolu Ağı Akıllı Ulaşım Sistemleri Mimarisi Taslağı ile uygulama planı hazırlandı. Planlar doğrultusunda bölünmüş yollarla birlikte yürütülen trafik güvenliği çalışmaları ile 2003-2017 yılları arasında bin 388 adet kaza kara noktası ve kaza potansiyeli yüksek kesimde iyileştirme çalışması yapıldı. Kazaların yaklaşık yüzde 70'nin meydana geldiği kavşakların trafik güvenliğini arttırmak amacıyla ana koridorlarımız başta olmak üzere gerekli tüm düzenlemeler yapılmakta" diye konuştu.