Adıyamanlı vatandaşlar tarafından yıllardır özlemle beklenen Nissibi Köprüsü'ne giderek buradaki çalışmaları yerinde inceleyen Vali Mahmut Demirtaş, ilgili firma yetkilisinden köprünün son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı...
Atatürk Baraj Gölü üzerinde inşa edilen ve Adıyaman'ın doğuya açılacak kapısı olan 610 metre uzunluğundaki Nissibi Köprüsü Ekim ayında araç trafiğine açılıyor.
Adıyamanlı vatandaşlar tarafından yıllardır özlemle beklenen Nissibi Köprüsü'ne giderek buradaki çalışmaları yerinde inceleyen Vali Mahmut Demirtaş, ilgili firma yetkilisinden köprünün son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Adıyaman ve Diyarbakır ile birlikte birçok ilin geçiş noktası olacak Nissibi Köprüsü'nün hizmete sunulması ile birlikte mevcut karayolunun 60 kilometreye kadar kısaltılarak bölgedeki ulaşımın daha rahat ve güvenli bir şekilde yapılmasına imkan verilecek. Zaman ve yakıt tasarrufu sağlayarak ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunmanın yanı sıra Adıyaman'ın Nemrut Dağı gibi turistik değerleri ve inanç turizmi göz önüne alındığında, yapılacak köprünün bölgenin turizm ekonomisine de ciddi bir canlılık getireceği bekleniyor. İstanbul Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden sonra Türkiye'nin üçüncü büyük eğik kablolu köprüsü olan Nissibi Köprüsü bir mühendislik harikası olup, (Cable Stayed) olarak adlandırılan kablo sistemi ve gergin kablo askılı çelik ortotropik döşemesi ile Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor. Köprünün Adıyaman tarafına ait ardgermeli olarak inşa edilen betonarme tabliyeleri tamamlanmış olup, çelik tabliyeleri ise duba aracılığı ile suda yüzdürülerek köprü eksenine monte edilme çalışmaları devam ediyor. Nissibi Köprüsü'ne giderek çalışmaları yerinde inceleyen Vali Mahmut Demirtaş, köprünün Adıyaman halkı tarafından yıllardır özlemle beklendiğini ifade etti. Mühendisliğin son harikası olarak inşa edilen köprünün bitirilmesiyle birlikte Adıyaman'ın ve bölgesinin sosyoekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Vali Demirtaş, "Nissibi Köprüsü'nün yapımına yaklaşık iki yıl önce başlanmıştı. İnşallah bu yılın Ekim ayında bitirilerek halkımızın hizmetine sunmayı öngörüyoruz. Bu köprü bitirildiğinde Türkiye’nin en önemli eserlerinden bir tanesi ortaya çıkmış olacaktır. Köprünün araç trafiğine açılması ile Adıyaman artık bir kör nokta olmaktan çıkarılarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile çok rahat bir şekilde ulaşım sağlanmış olacaktır. Bu da Adıyaman’ın hem sosyoekonomik kalkınmasına sebep olacak hem de turizmin canlanmasına neden olacaktır. Şu anda heyecan ve özlemle Ekim ayını bekliyoruz" dedi.
Nissibi Köprüsü'ndeki incelemelerin ardından Vali Mahmut Demirtaş ve Kahta Kaymakamı Metin Esen yol güzergahında bulunan Gerger ilçesine bağlı Güzelsu köyüne geçerek vatandaşlarla bir araya geldi. Güzelsu köyünde köy muhtarı ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Demirtaş, köylülerle sohbet ederek varsa sorunlarını dinledi. Köylülerin taleplerini içeren yazılı dilekçelerini alarak gereğini imkanlar ölçüsünde yerine getireceklerini ifade eden Vali Demirtaş, “KÖYDES Projeleri kapsamında köylülerimizin alt yapı sorunlarını büyük ölçüde çözdük. Köylülerimizin talep ettikleri diğer sorunlarını da inşallah el ele vererek, gönül birliği içerisinde çözeceğiz” dedi.
Malatya Son Havadis