28 / 04 / 2024

Adana'da işadamları projelerini anlattı!

 Adana'da işadamları projelerini anlattı!

Çukurova Genç İş adamları Derneği Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana' nın yıllar süren kötü gidişine 'Dur' denilmesi için 30 Mart yerel seçimlerinin milat olduğunu vurguladı.



ÇUKUROVA Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) belediye başkan adayları ve aernek üyelerini bir araya getirmek amacıyla "Belediye Başkan Adayları Projelerini Anlatıyor' toplantıları düzenledi. Toplantıların ilki MHP'nin Adana Buyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü, Seyhan adayı Abdullah Çalışkan, Çukurova adayı Ali Uğur Akbaş, Yüreğir adayı Yücel Bayram Sarıçam adayı Bilal Uludağ'ın katılımıyla Seyhan Oteli'nde yapıldı. 


'SON NOKTAYA GELİNDİ' 


Toplantının açılış konuşmasını yapan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana'nın uzun yıllar doğru şekilde yönetilmediğini savunarak "Hangi iktidar, hangi belediye başkanı olursa olsun kentimizin birçok önemli sorunu ele alınmamış, yıllardır giderilememiştir. Biz Adana'nın son noktaya geldiğini, bundan daha kötü bir Adana olmayacağını duşunüyoruz. 


Adana'mızın gerçekten kendini değil, kentini düşünen, kentine sevdalı isimlerle geleceğini kurtarması gerektiğine inanıyoruz" dedi. 

Açış konuşması sonrası, başkan adayları, seçildikleri takdirde yapacakları hizmetleri, hayata geçirecekleri projeleri, orta ve uzun vadeli planlarını anlattı. Büyukşehir adayı Sözlü, belediye başkanlarının doğıu planlamalar yapıp, iş kurmak isteyenlere de doğı u zemin oluşturması gereken yöneticiler olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Rant belediyeciliğine kurban gitmeden, kişisel çıkarlara fedailik yapmadan, halk odaklı, millet odaklı, şehir odaklı düşünülmediği için menfaat şebekelerine, siyaset baronlarına, baskı gıuplarına, güç odaklarına teslim olunduğu için Adana bu duruma gelmiştir. Biz yeni donemde yeni alanları imara açmayacağız. 


Adana'yı problemleri içerisinde yeniden dizayn etmek, yeniden imar düzeni, imar planı yapmak, Adana'yı yeniden kurmak için üzere yola koyulduk." 'BAŞKAN ÖNEMLİ FAKTÖR1 Yureğir adayı Yücel Bayram da şehrin gelişmesinde en önemli faktörün belediye başkam olduğunu, ancak, kötü yönetim ve yanlış uygulamalar nedeniyle Adana'nın geride kaldığını söyledi. Çukurova adayı Ali Uğur Akbaş ise, Adana'nın 5 yıl daha geriye gitmemesi için gerçek belediyeciliğe ihtiyaç olduğunu, MHP'li adaylann gerçek belediyecilik hizmeti vereceğini ifade etti. 


'SİNERJİ OLUŞTURAMADILAR' 


Toplantıda söz alan MHP Seyhan adayı Abdullah Çalışkan, Adana'nın gelişmişlikte birçok göstergede hep geride olduğunu iddia ederek, şöyle konuştu: "Adana'mız şu anda ihracatta 1 l'inci sıraya düşmüş, birçok il bizi geçmiş durumda. Sosyo gelişmişlik endeksinde 18*inci sıradayız. Eğitimdeki gelişmişliğin en önemli göstergesi üniversite sınavı sıralamasında 6l'inci sıradayız. Adana için, Seyhan için, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam için siyasetçisi, belediyesi, sivil toplum örgütleri olarak hepimize görev düşüyor. Bugüne kadar belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz. 


sivil toplum örgütlerimiz bir araya gelip sinerji oluşturamadılar. Bundan soma bu olmalı, sivil toplum örgütleri ile belediyeler de birbirine destek vermelidir."


Hürriyet Çukurova



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri