29 / 03 / 2024

ABD'li Rockwell, Kanal İstanbul'a da talip oldu!

 ABD'li Rockwell, Kanal İstanbul'a da talip oldu!

Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyacak dev projelerden biri olan Kanal İstanbul, dünya devlerinin takibinde. İki okyanusu birbirine bağlayan Panama Kanalı'nın otomasyon şirketi ABD'li Rockwell, Kanal İstanbul'a da talip...



İki okyanusu birbirine bağlayan Panama Kanalı'nın otomasyon şirketi ABD'li Rockwell, Kanal İstanbul'a da talip. Şirket, tüp geçidi de takibe aldı.


Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyacak dev projelerden biri olan Kanal İstanbul, dünya devlerinin takibinde. İnşaatın yanı sıra güçlü bir teknolojik donanımın da gerektiği Kanal İstanbul projesinde, otomasyon hizmetlerine ABD'den talip çıktı. Projenin geleceği açısından otomasyonun hayati önem taşıdığını belirten Rockwell Otomasyon Ortadoğu Direktörü Neil Enright, ihale çalışmaları için şimdiden hazırlık yaptıklarını söyledi. 


TÜP GEÇİT TAKİPTE 

Enright, 1914'te Atlas Okyanusu ile Büyük Okyanus'u birbirine bağlamak üzere açılan Panama Kanalı'nın da otomasyonunu yaptıklarını vurguladı. Enright, "Dünyadaki bu çapta bütün önemli kanalların otomasyon sistemini biz kurduk. Kanal İstanbul da sayılı büyüklükte projelerden biri. Dolayısıyla onun inşaatını üstlenecek grupla çalışmak, Kanal İstanbul'a Rockwell imzası atmak istiyoruz" dedi. Türkiye'deki tüm karayolu tünellerinin kontrol sistemlerinin Rockwell tarafından kurulduğunu belirten Türkiye Genel Müdürü Cenk Ceylan da, hükümetin açıkladığı İstanbul Boğazı'nın altına inşa edilecek tüp geçit projesiyle ilgilendiklerini ifade etti. Özellikle tüneller, havalimanları gibi daha karmaşık sistemlerde global tecrübeye sahip olduklarını anlatan Ceylan, "Boğaz'ın altından yüzlerce aracı geçirecek tüp geçit projesinin otomasyon ihalesine gireceğiz. Aynı şekilde 3'üncü havalimanı da takip ettiğimiz işler arasında. Türkiye Rockwell'in en hızlı büyüyen pazarlarından biri. Bu projeler ülkenin potansiyelini daha da parlatıyor" diye konuştu. 


6.35 MİLYAR DOLARLIK DEV 

80 ülkede faaliyet gösteren Rockwell Otomasyon, her yıl kasım ayında düzenlediği fuarda yüzlerce iş ortağını buluşturuyor. ABD'nin Houston kentinde düzenlenen ve 12 bin kişinin ziyaret ettiği Rockwell Otomasyon Fuarı'nda şirketin 2013 verileri açıklandı. 80 ülkede 22 bin çalışanıyla faaliyet gösteren Rockwell, 2012-13 mali yılını 6.35 milyar dolarlık ciroyla kapattı. 110 yıllık şirket, 20'nin üzerinde sektöre hizmet veriyor. 



YASEMİN SALİH/ Sabah Gazetesi