19 / 04 / 2024

3'üncü köprüye Balkan İş Dünyası'ndan teknik gezi!

 3'üncü köprüye Balkan İş Dünyası'ndan teknik gezi!

Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği BİŞDER, Edirne iş dünyasına yönelik faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Bünyesinde bulunduğu komitelerle çeşitli organizasyonlar yapan BİŞDER Mimar Mühendis Komitesinin organizasyonuyla İstanbul’un önemli projelerinden 3.Boğaziçi Köprüsü (Yavuz Sultan Selim)’ne bir teknik gezi organize etti.



Tam 6 saat sürdü


Dernek Genel Sekreteri Yasin Atik, “Mimar Mühendis Komite Başkanı Vedat Küçük ve dernek üyesi mimar ve mühendislerin katılımıyla gerçekleşen teknik gezi, oldukça verimli, bilgilendirici ve ufuk açıcı oldu. İstanbul Garipçe’de yapımı hala devam eden Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Boğaziçi Köprüsü şantiyesine giden heyeti şantiyeden sorumlu mühendis Cem Erer karşıladı. Şantiye sahasında gerçekleşen bilgilendirme toplantısı tam 6 saat sürdü. Otoyol ve köprü inşaatının tüm detaylarının anlatıldığı oldukça kapsamlı, geniş ve doyurucu bilgi içeren sunum, BİŞDER heyetini soru cevaplarıyla oldukça renkli geçti. Brifing ’in ardından şantiye sahasına inen ekip köprü inşaatını bizzat inceleyerek Ülkemizin önemli projesi hakkında bilgi sahibi olmuş oldu” dedi.


Geziyi değerlendiren Mimar Mühendis Komite Başkanı Vedat Küçük ise, “Mimar Mühendis komitesi olarak çok çeşitli programlar yaptık. TOYOTA fabrikasından Vatan Kabloya, Ford Otomotiv fabrikasından TIR’san’a, Goodyear’dan BMW ve Mercedes fabrikasına çok çeşitli alanlarda mimar ve mühendisleri ilgilendiren teknik geziler yaptık. Son olarak 3. Köprü teknik gezisiyle faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ülkemiz adına övüneceğimiz bu projeyi bizzat yerinde görmek ve en yetkili ağızlardan teknik detaylarına ulaşabilmek memnuniyet vericiydi. Tek başımıza böyle bir projeyi yerinde incelememiz ve teknik detaylarına bu kadar hakim olmamız çok zorken BİŞDER gibi bir sivil toplum kuruluşlarıyla bu ve benzeri işleri organize etmek oldukça kolaylaşıyor. Bu da sivil toplum kuruluşlarının gücünü ve etkinliğini ifade etmek adına önemli bir nüans olarak düşünüyorum.


Bu bağlamda geziye katılan üyelerimize ve tüm BİŞDER ailesine teşekkür ederim” diyerek görüşlerini ifade etti.


Edirne Gazetesi