28 / 03 / 2024

3. Havalimanı'na tabelası takıldı!

3. Havalimanı'na tabelası takıldı!

3. havalimanının açılışına saatler kaldı. Havalimanı girişine takılan tabelada 'İstanbul Havalimanı' yazdığı görüldü.


Yap işlet devret sistemi ile İGA yatırımcılarının oluşturduğu Cengiz, Mapa, Limak, Kolin, Kalyon Ortak Girişim Grubu(OGG) tarafından inşa edilen, 6 ayrı pistten oluşan ve ortalama 150 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip olan İstanbul Yeni Havalimanı Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olma özelliğine sahip.


Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, merak edilen isim için asılan tabelada 'İstanbul Havalimanı' yazdığı görüldü. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılacak olan 3. Havalimanı'nın tabelası takıldı. 



İstanbul Havalimanı nerede inşa edildi?


İstanbul Yeni Havalimanı Avrupa yakasında Karadeniz kıyısındaki bölgede bulunuyor. 76.5 kilometrekarelik genişliğe sahip, Tayakadın ve Akpınar köyleri arasındaki alanda hayata geçirilen İstanbul Yeni Havalimanı, Çatalca, Göktürk Arnavutköy kavşağında ve Terkos Gölü’ne yakın bir alanda inşa edildi.



Dünyanın en büyüğü 


Özel sektörün kaynaklarıyla yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılan havalimanı tamamlandığında 6 bağımsız pisti, 500 uçak kapasitesi, 70 bin araçlık açık ve kapalı otoparkı ve yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Yeni havalimanının master plan çalışmaları için oluşturulan dizayn ekipleri içerisinde, alanlarında uzman yerli ve yabancı 250’nin üzerinde mimar ve 500’den fazla mühendis görev yapıyor. Açılışına çok sayıda davetlinin katılacağı İstanbul Havalimanı'nın hizmete girmesiyle İGA, yıllık KDV dahil 1.1 milyar Euro olmak üzere 25 yılda KDV dahil 26 milyar Euro kira ödeyecek.

 



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı