20 / 04 / 2024

3. Havalimanı-Çatalca Demiryolu için ilk adım atıldı!

 3. Havalimanı-Çatalca Demiryolu için ilk adım atıldı!

3. Havalimanı Müselles-Çatalca Demiryolu projesi için start verildi. Proje 2 milyar 627 milyon 600 bin TL'ye mal olacak.




3. Havalimanı Müselles-Çatalca Demiryolu projesi için düğmeye basıldı. Proje 2 milyar 627 milyon 600 bin TL'ye mal olacak.


3. Havalimanı-Çatalca Demiryolu Projesi, İstanbul İli, Çatalca ve Arnavutköy İlçeleri sınırları içerisinde yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki ana hat ve müselles hatları kapsıyor.


T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından planlanan 3. Havalimanı-Çatalca Demiryolu güzergahı, 3. Havaalanı – Halkalı Demiryolu Projesi ile bağlantı yaparak başlayacak, Kanal İstanbul’u köprü ile geçerek Ispartakule - Çerkezköy Demiryolu Projesi ile bağlantı yaparak son bulacak. 


 3. Havalimanı-Çatalca Demiryolu için ilk adım atıldı!


Proje kapsamında istasyon planlanmıyor. Güzergah boyunca;

-4 adet tünel,

-1 adet viyadük,

-1 adet asma köprü,

-20 adet menfez,

-11 adet alt geçit,

-2 adet üst geçit yer alacak.


3. Havalimanı - Çatalca Demiryolu Projesi kapsamında toplam uzunluğu 7.765 metre olan 4 adet tünel inşa edilecek. Proje kapsamında planlanan en uzun tünel uzunluğu 4 bin 905 metre olarak belirlendi. Proje kapsamında uzunluğu 100 metre olan 1 adet viyadük inşa edilecek.


Kanal İstanbul asma köprü ile geçilecek

3. Havalimanı-Çatalca Demiryolu Projesi kapsamında Kanal İstanbul toplam uzunluğu 1.105 metre olan asma köprü ile geçilecek. Proje kapsamında 1 adet asma köprü de inşa edilecek.


Proje kapsamında 12 adeti ana hat üzerinde, 7 adeti proje başında yer alan müselles hatlarda ve 1 adeti proje sonunda yer alan müselles hatlarda yer alacak toplam 20 adet menfez inşa edilecek.


3. Havalimanı Müselles-Çatalca Demiryolu Projesi kapsamında 11 adet alt geçit ve 2 adet üst geçit inşa edilecek.


3. Havalimanı Müselles - Çatalca Demiryolu güzergahı, 3. Havaalanı – Halkalı Demiryolu Projesi ile bağlantı yaparak başlamakta ve Çerkezköy Demiryolu Projesi ile bağlantı yaparak son bulacak.


Projenin 200 milyon yolcu kapasiteli 3. Havalimanı'nın ulaşım aksında önemli bir konumda yer alacağı ve yeni havalimanına ulaşıma önemli katkı sağlayacağı belirtildi. Projenin arazi hazırlık ve inşaat çalışmalarının yaklaşık 2 yıl sürmesi planlanıyor.


 



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı, Yeni konut projeleri