29 / 04 / 2024

275 metrelik Hasköy-Kasımpaşa tünellerinin 864 metrelik kısmı kazıldı!

275 metrelik Hasköy-Kasımpaşa tünellerinin 864 metrelik kısmı kazıldı!

Yapımına 2011 yılında başlanan bin 275 metrelik Hasköy-Kasımpaşa tünellerinin 864 metrelik kısmı kazıldı. Dura kalka ilerleyen trafiği rahatlatacak olan tünel aynı zamanda 4.3 km'lik 2x2 şeritli yol ile E-5'e bağlanacak...



Kasımpaşa - Hasköy Tünel açılışı bugün!


Yapımına 2011 yılında başlanan bin 275 metrelik Hasköy-Kasımpaşa tünellerinin 864 metrelik kısmı kazıldı. Dura kalka ilerleyen trafiği rahatlatacak olan tünel aynı zamanda 4.3 km'lik 2x2 şeritli yol ile E-5'e bağlanacak.


Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Kasımpaşa ile Hasköy arasındaki bin 275 metrelik tünelin 864 metrelik kısmı kazıldı. Hasköy-Kasımpaşa bağlantısının E-5 yolu ile entegrasyonunu şehir dokusunu değiştirmeden sağlamak amacıyla yapımına karar verilen Beyoğlu-Kasımpaşa Tüneli, 1275 m uzunluğunda çift tüp tünelden oluşuyor. 2011 yılından beri çalışmaları süren tünel inşaatında kuzey tüpte 864 metre kazı, güney tüpte ise 856 metre kazı çalışması yapıldı. Bölge trafiğini rahatlatacak ve seyahat süresini kısaltacak tünel, Hasköy'deki Koç Müzesi'nin bulunduğu Okmeydanı Caddesi'nden girip, Kasımpaşa'daki Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'nın yakınından çıkacak. Yeni yol aynı zamanda Hasköy-Kasımpaşa bağlantısını trafiğin dur-kalk olarak ilerlediği Kasımpaşa-Hasköy Caddesi'ni de rehabilite edecek. Aynı zamanda 4.3 km uzunluğunda 2x2 şeritli bağlantı yolu yapılarak, Hasköy-Kasımpaşa bağlantısının E-5 yolu ile entegrasyonu sağlanacak. Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Yolun tamamlanması ile, yol güzergahında trafik emniyeti, can ve mal güvenliği tam olarak sağlanacak olup, seyahat konforunun artmasının yanısıra seyahat süresinin ve akaryakıt sarfiyatının azalması ile ekonomiye büyük katkılar sağlanacaktır. Beyoğlu, Kasımpaşa Hasköy Caddesi Rehabilitasyonu için yolun geçtiği güzergahın tamamında yerleşim olmasının yanı sıra, güzergahın büyük bir bölümünün tarihi alan ve sit alanı olması dikkate alındığında yapımı en zor yolların başında yer alıyor" dedi. Projenin 2015 yılı Haziran ayında tamamlanması hedefleniyor. 


Hasan Ay/ Sabah Gazetesi