23 / 11 / 2024

Kemer nüfusu 2011'de yüzde 6 arttı!

 Kemer nüfusu 2011'de yüzde 6 arttı!

Kemer ilçesinin nüfusunu incelediğimiz zaman, nüfusun yılla itibariyle devamlı arttığı gözlemlenmekte olup özellikle 2010-2011 yılında ~%6 oranında bir artış olmuştur


TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Antalya Şubesi Değerleme Uzmanı Halil Esendal, Antalya ilinin Kemer ilçesini www.emlakkulisi.com için analiz etti!

Kemer 12. Yüzyılda Türklerin eline geçmiş, 1968 yılında nahiye, 1986 yılında belde ve 20.05.1990 gün ve 29523 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak ilçe olmuştur.

Kaynak: www.antalya-kemer.com

Kemer ilçesi  Antalya’ya ~45 km uzaklıkta ve şehrin batısında, Toros Dağları etklerinde ~50 km uzunluğundaki kıyı şeridi üzerinde kuruludur. İlçenin yüzölçümü ~53.483 km² olup, ilçenin ~45.000 hektarlık alanı ormandır. İlçenin rakımı ise  15mt. ‘dir.

 Kemer

İlçenin nüfusunu incelediğimiz zaman, nüfusun yılla itibariyle devamlı arttığı gözlemlenmekte olup özellikle 2010-2011 yılında ~%6 oranında bir artış olmuştur.

Bölgenin ekonomik açıdan en önemli geçim kaynağı turizmdir. Bölgedeki tarihi ve turistik mekanlar, deniz, orman alanının fazlalığı bölgeyi turizm açısından en cazip hale getirmektedir.

Bölgede kültürel ve tarihi mekan olarak İdyros, Phaselis ve Olympos ilk akla gelen yerlerdir. İlçenin merkezinde olduğu kadar beldelerinde de turizm potansiyeli oldukça gelişmiştir. Bu beldelerin başında ise Göynük, Çamyuva, Kiriş, Tekirova gelmektedir.

Bölgede çok sayıda 5 yıldızlı, 4 yıldızlı, 3 yıldızlı, 2 yıldızlı, 1 yıldızlı oteller, apart oteller ve pansiyonlar bulunmaktadır. Özellikle 5 yıldızlı otellerin sunduğu hizmet ve standartlar oldukça yüksektir.

 Kemer

Yukarıda belirtilen Turizm Belgeli ve Yatırım Belgeli Konaklama Tesislerine ait istatistiklere bakacak olursak yatak sayısında her sene artış olduğu ve özellikle 2010-2011 yıllarına bakılacak olursa tesis sayısı, oda sayısı ve yatak sayısında önemli bir artış olduğu gözlenmlenmektedir.

Kemer bölgesi Antalya ilinin yerli ve yabancı turistler tarafından en çok tercih ettiği bölgelerden biridir. Kemer ilçesinin uzun sahil şeridine sahip olması, denizinin temiz olması, ormanlık alanların çok olması, bölgede konumlu turistik tesislerin standartlarının yüksek olması gibi nedenler yerli ve yabancı turistin bölgeye olan ilgisini her geçen gün artırmaktadır. Bölge genelinde çok sayıda tapuları şirketlere ait olan işletmeler olmasının yanı sıra, Maliye Hazinesi’ne ait araziler üzerinde üst hakkı ile işletmesi olan tesisler bulunmaktadır. Bölge genelinde boş arsa stoğunun olduğu, Kiriş, Çamyuva, Tekirova gibi bölgelerde yeni turistik tesislerin inşa edildiği ve bu bölgelerde yatırımların devam edeceği düşünülmektedir.

Bölge genelinde turizm tesislerinin yoğun olduğu yerleşim alanlarında ihtiyaçların karşılanması için inşaa edilmiş tek katlı ticaret merkezleri bulunmakta olup, söz konusu alanlarda ticari hareketliliğe katkı sağlamaktadır. Ayrıca otellerde çalışan personelin konaklama ihtiyacını karşılamak üzere, denizden iç kısımlarda olan bölgelerde, personel kullanımı için çok sayıda lojman ve konut bulunmakta ve yeni lojman ve konut inşaatları yapılmaktadır.  

*Bu çalışma TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından www.emlakkulisi.com için özel olarak hazırlanmıştır.