28 / 03 / 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu'nu ihaleye çıkardı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu'nu ihaleye çıkardı!

Belediye, Anadolu yakasında metro için düğmeye bastı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu inşaat ve Elektromekanik İşleri yapım işini ihaleye çıkardı. İhaleyi alacak firma, metroyu 3 yıl içinde teslim edecek. İşte ihalenin de


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu İnşaat ve Elektromekanik İşleri yapım işini ihaleye çıkardı.

Anadolu yakasına metro inşaatı işinin ihalesi 09 Ağustos 2011 Salı günü saat 11:00'de M.Nezihi Özmen Mahallesi Kasım Sk. No.62 34010 Merter, Güngören- İstanbul adresinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İhale İşleri Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek.

Açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek yapım ihalesinin ardından sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. Metronun belediyeye teslimi için verilen süre Bin 140 takvim günü (3 yıl) olarak belirlendi.

Anadolu metrosu inşaatının finansmanı kredi kullanılması yolu ile sağlanacak. Finansman ihtiyacının 500 milyon Euro'luk kısmı İdare tarafından temin edilmiş durumda. Ancak; istekliler teklifleri ile birlikte kredi teklifi de sunmak zorundalar.

Verilecek kredi teklifleri; toplam teklif bedeline karşılık gelecek miktarda ve toplam teklif bedelinin 500 milyon Euro eksiği kadar miktarda olmak üzere iki alternatifli olarak sunulacak. Ancak İdare'nin Yüklenici kredi teklifinin tamamını veya bir kısmını kullanması veya kredi teklifini kullanmayarak kendi imkanları ile kredi bulma veya öz kaynak kullanarak yaptırma hakkı saklı tutuluyor.

İhale ilanı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yayımlandı.

İlanın detayları için tıklayın!