29 / 03 / 2024

Tuzla Giresun tapuları dağıtılıyor!

Tuzla Giresun tapuları dağıtılıyor!

Tuzla Aydınlı Mahallesi Giresun Mevkii'nde 37 dönüm arazinin 1. etabında yapılan imar uygulamasıyla 56 adet parsel üretildi ve 76 arsa tapulandırıldı. Hak sahiplerine arsa tapularının teslimine Tuzla Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nde başlandı.


Tuzla İlçesi'nin Aydınlı Mahallesi sınırları içindeki Giresun Mevkii 1. Etap’ta 37 dönüm arazinin imar uygulaması ile 56 adet parsel  üretildi ve 76 kişi ifrazlı tapusuna kavuştu.


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Tuzla’nın planlı gelişimi için üzerinde hassasiyetle durduğu imar uygulama çalışmalarında tapu müjdelerine bir yenisi daha eklendi. Aydınlı Mahallesi’nde Giresun Mevkii olarak bilinen 37 dönüm arazinin 1. etabında yapılan imar uygulama planı ile bu bölge sakinleri de ifrazlı tapusuna kavuştu. Hisseli mülkiyetin bireysel mülkiyete dönüşümünü sağlayan imar uygulaması ile alanda 56 adet parsel üretildi ve 76 arsa tapulandırıldı. İmar uygulamasının tescil edilmesiyle hak sahiplerine arsa tapularının teslimine Tuzla Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından başlandı.


Tuzla planlı gelişiyor!


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 2009 yılında göreve başladığı günden beri mülkiyet sorunlarının çözümü için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Kişilerin hakkı olan mülkiyeti tapu güvencesiyle kullanabilmesini amaçladıklarını belirten Başkan Yazıcı, “Her tapu tesliminde çok farklı duygular yaşıyorum. İmar, tapu, iskan ve ruhsat sorunlarını çözen uygulamalarımızla Tuzla planlı gelişiyor. Giresun Mevkii sakinlerine de tapu sözü vermiştik, bugün tapularını dağıtmaya başladık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Tuzla Belediyesi