25 / 04 / 2024

Torbalı'da imar sorunu çözüldü, hedefler büyüdü!

 Torbalı'da imar sorunu çözüldü, hedefler büyüdü!

Torbalı Ticaret Odası ile Türk Standartları Enstitüsü arasında hizmet anlaşması imzalandı. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Pancar - Yazıbaşı ve Subaşı sanayi bölgelerinde yaklaşık 10 yıldır süren imar sorunu çözülünce, kentin hedeflerini büyüttüğünü söyledi.



TSE ile anlaşma

Torbalı Ticaret Odası ile Türk Standartları Enstitüsü arasında hizmet anlaşması imzalandı. Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun ile TSE Ege Bölge Koordinatörü Ömer Eyyupoğlu arasında imzalanan anlaşmaya göre, TSE tarafından kuruluşlara yönelik verilen deney ve kalibrasyon, eğitim ve CE belgelendirme hizmetlerinde oda üyelerine yüzde 20 ila 40 arasında indirim sağlandı. Kurum olarak kalite olgusunu her işletmeye aşılamak istediklerini söyleyen Eyyupoğlu, "İmzalamış olduğumuz protokolün bölgeye katma değer sağlayacağına inanıyoruz. Standardizasyon iş dünyasının artık olmazsa olmazıdır. Teknik engellere takılmamak için standartları yapan taraf olmalıyız" dedi.


Yönetim olarak üyelerin sorunlarını çözmek için çaba gösterdiklerini dile getiren Olgun ise ihracatta 61 ili geride bıraktıklarını belirtti.


Tarım ve sanayi

2014 yılında Torbalı'dan 865 milyon dolarlık ihracat yapıldığını söyleyen Olgun, bu yıl 1 milyar dolar bandını aşacaklarını söyledi. 2023'te ihracatı 5 milyar dolara yükseltmeyi hedef koyduklarını dile getiren Olgun, "Pancar-Yazıbaşı ve Subaşı sanayi bölgelerinde yaşanan imar sorunu 10 yılı aşkındır devam ediyordu. Son üç yıldır bunu gündemde tuttuk. Belediye Başkanımız Adnan Yaşar Görmez, göreve geldikten sonra bu konuya el attı ve şimdi sorun çözüme kavuştu. Tarım arazilerinin sanayileşmesine karşıyız. Ancak yüzde 75'i fabrika olan bölgenin geri kalan kısmına tarım alanı demenin hiçbir mantığı yok" diye konuştu.


Yeni Asır