29 / 03 / 2024

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde imar planı değişikliği!

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde imar planı değişikliği!

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, (KOSBİ) Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın planları onaylamasıyla davalardan kurtuldu. KOSBİ’de, imar planı değişikliği yapıldı.


İmar planlarıyla ilgili açılan davalar nedeniyle, yaklaşık bir yıldır yatırımcılara yapı ruhsatı veremeyen bu yüzden yeni tesislerin kurulamadığı KOSBİ’de, imar planı değişikliği yapıldı.


Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, (KOSBİ) Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın planları onaylamasıyla davalardan kurtuldu.


İmar planlarıyla ilgili açılan davalar nedeniyle, yaklaşık bir yıldır yatırımcılara yapı ruhsatı veremeyen bu yüzden yeni tesislerin kurulamadığı KOSBİ’de, yönetmelikte yapılan değişiklikler ile yeni imar planında sanayi parselleri için yapılaşma hakkı yüzde 70’e çıktı. KOSBİ bölgede yeni parselasyon çalışmaları ile 470 olan sanayi tesisi sayısı da 950’ye yükselecek. Halen 22 bin kişinin çalıştığı bölgede yeni tesislerin kurulması ile birlikte çalışan sayısı 50 bine ulaşacak.


 KOSBİ, 1/1000, 1/5000 ve 1/25000’lik İmar planlarını Bakanlıktan onaylatırken, bundan sonra artık yatırım için sırada bekleyen firmalara yapı ruhsatları ve yapı kullanma izin belgelerini düzenleyerek vermeye başladı.


 KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, planların onaylanmasıyla birlikte sırada bekleyen yaklaşık 60 milyon dolarlık yatırımın bir bir hayata geçirilmeye başlanacağını söyledi. Tüm bölgenin imar planlarının sorunsuz hale geldiğini aktaran Porsuk, parselasyon planlarının onaylanmasıyla birlikte toplamda 950 firmaya ev sahipliği yapacaklarını ve 50 bin kişiye istihdam sağlanacağını bildirdi.


 Yaşanan sorun nedeniyle birçok işletmenin ne yeni bina yapabildiğini, ne de mevcut binalarında tadilatını gerçekleştirebildiğini ifade eden Porsuk, "İmarla ilgili çalışmalar yeniden aktif hale gelmiş oldu. Bundan sonraki hedefimiz parselasyon planları. Parselasyon çalışmaları bittikten sonra, hızlıca Bölgenin altyapısını tamamlayacağız. İmar Planlarımızın onaylanmasıyla birlikte mevcut onlarca üyemiz hızla yeni bina inşaatı yatırımlarına başlayacak" dedi.



Hürriyet Ege