28 / 03 / 2024

Gökçeada'da imar sorunu sürüyor!

Gökçeada'da imar sorunu sürüyor!

Meslek odalarının itirazları sonucunda revize edilip tekrar onaylanan Balıkesir Çanakkale bölgesi 1/100 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlandı.


'Bağ evi' adı altında Gökçeada ve Bozcaada'yı imara açan düzenleme revize edilen yeni planda yer almıyor. Ancak Gökçeada 'turizm alanı' adı altında imara açılıyor.


Yeni plana göre Bozcaada ve Gökçeada'yı 'bağ evi' adı altında imara açan düzenleme iptal edilmiş durumda. Ancak daha önceki planda Bozcaada ile ilgili itiraza konu olan, "kıyı bölgesinin önemli bir kısmının turizm alanı ilan edilerek imara açılması" ve Gökçeada ile ilgili hiçbir itirazın dikkate alınmadan yeni imar düzenlemesi yapılması sorunları sürüyor. 


'Bağ evi' adı altında tarım alanlarını imara açan düzenleme yeni plana girmedi çıkartıldı. Ancak Bozcaada'nın güney kıyıları yeni planda da turizm alanı ilan edildiği için bu bölgelerdeki yapılaşma adanın doğallığını bozmasından endişe ediliyor. 


Daha önce hazırlanan 1 /100 binlik planda Gökçeada ile ilgili yapılan düzenlemeler yeni hazırlanan 1/100 binlik planda aynı şekilde yer alıyor. Yeni plana göre Gökçeada'nın; Arkeolojik sit alanı olan incirlik kıyıları, doğal sit alanı olan Güney sahillerinin neredeyse tamamı turizm alanı olarak imara açılıyor. 


Yurt Gazetesi