19 / 04 / 2024

Bingöl'de arsalarını birleştirenler kazançlı çıkacak!

Bingöl'de arsalarını birleştirenler kazançlı çıkacak!

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Ömer Şanlı ve cemiyet üyeleri tarafından karşılanan Barakazi, Bingöl ile ilgili yapmak istediklerini anlattı.



Askıya çıkarılan imar revizyon planında, arsaların birleşmesini teşvik ettiklerini bu nedenle 4 kat izni verilen bazı yerlerde vatandaşların arsalarını birleştirmeleri durumunda 5 kat izni verdiklerini söyledi. Barakazi, bunun da amacının kaliteli ve düzenli yapıların ortaya çıkmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Gazetecilerin, imar planında gösterilen yolun bazı yerlerde vatandaşların evlerinin ortasından geçtiğini belirtmesi üzerine Barakazi, “Bu tür hataları tespit ettik. Ben kendim hatalı 2-3 yerle karşılaştım. Ayrıca itiraz süresi var, vatandaşlarımız bu konuda dilekçe veriyorlar. Hiç itiraz etmeyenleri de düzeltme imkanımız var. Yapılan revizyonda hatalar var. Bunları düzelteceğiz” dedi.


ASKERİ ALANIN DEVRİ NE DURUMDA?

‘Askeri alanda belediye binasının yapılması işyerleri için engel teşkil eder mi’ sorusuna Barakazi, “Askeri alan bize devredilirse, ön cepheleri iş yerleri halinde yapmayı planlıyoruz. Belediye binasını da diş hastanesinin karşısındaki alanda iş yerlerinin arka kısmında düşünüyoruz. Böylece belediyeyi de çarşı merkezinden uzaklaşmamış olacağız. Orayı ticari alan olarak değerlendirmemek alanı öldürmektir” dedi.


Barakazi, ‘askeri alan için tavsiye edilen, belirlenen bir yer var mı’ sorusuna ise şu cevabı verdi: “Yeniköy’ün arka taraflarında bir ön çalışma yapılmış. Ne zaman kesinleşecek, karara dönüşecek bilmiyorum.”


“KAÇAK YAPILAR KALDIRILACAK”

Kaçak yapıların kaldırılacağını belirten Barakazi, bir kısmına daha önce ruhsat verildiğini, bir kısmının kaçak olduğunu söyledi. Barakazi, kaçak yapıların kesinlikle yıkılacağını söyledi.


“50 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARDIK”

Barakazi, Bingöl Belediyesi’nde hiçbir iş yapmadan çalışanların olduğu söylentilerine şu cevabı verdi: “Şuanda çalışan bankamatik memuru yok biliyoruz. Bizi aldatan, fark etmediğimiz 2-3 kişi varsa bilmiyorum ama o bankamatik memurlarının hepsine açık açık tavrımızı koyduk. Kadrolu olan birkaç kişi emekli oldu, şirket elemanı olanları da tespit edip işten attık. Yaklaşık 50 kişiyi işten attık.”


“KADIN BAKIM EVİ YAPILACAK”

Dörtyol parkı köşesinde bulunan WC’nin, kadın bakım evi olarak yeniden yapılacağını belirten Barakazi, kapının parkın iç tarafından verileceğini ve hem bayan hem de erkeklerin kullanımına açık olan bu alanın sadece bayanlara hitap edeceğini söyledi. Barakazi, inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte yapının ‘Kadın bakım evi’ olarak yapılacağını söyledi.


ÇAPAKÇUR VADİSİ ŞEKİLLENECEK

Çapakçur Vadisi ili ilgili hazırlanan projenin iki hafta içinde kamuoyuna tanıtılacağını belirten Barakazi, “Tanıtım yapıldıktan sonra Çapakçur’un şekillenmesi için fikirler de alacağız. Bunla ilgili kalkınma ajansından destek aldık. Dere ıslahı ile ilgili DSİ’den destek aldık. Peyzaj gerektiren kısımları aşama aşama yapacağız. Su tutma gibi çalışmalar yapılacak. Ama şuanda genel bir proje ortaya çıktı, inşallah yakında paylaşacağız” dedi.


“ŞELALE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Mirzan Mahallesi’nde ve Bingöl-Elazığ karayolu Shell Petrol karşındaki alanı mesire alanı olarak yapmayı planladıklarını belirten Barakazi, vericilerin olduğu tepede Bahçelievler kısmına bakan yamaçta şelale yapmayı düşündüklerini ifade etti.


“MEVCUT SU BİNGÖL’E YETER”

Geçen yıl Kürük’ten mevcut kaynağa 55 litre ilave su kattıklarını belirten Barakazi, şunları söyledi: “Bingöl’e gelecek su bize yetecek. Ancak deplase çalışması, hat bağlantısı, depo bakımları gibi zorunlu haller dışında su sıkıntısı olmayacak. Mevcut su bize yeter. Orada başka kaynaklar da var. İnşallah onları da peyder pey getirmeye çalışacağız.”



Bingol Kent Haber 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler