28 / 03 / 2024

Antalya'da imar planı değişiklikleri için toplanıldı!

Antalya'da imar planı değişiklikleri için toplanıldı!

Antalya'da imar planı değişiklikleri konuşuldu. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında, denetim komisyonuna üye seçimi ve bazı imar plan değişiklikleri gündemiyle olağanüstü toplandı.


Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (Ar SAT) konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Türel, bir süre önce babasını kaybeden Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Sözcüsü Bahattin Bayraktar ve halasını kaybeden Antepe AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yantaç'a başsağlığı dileğinde bulundu. 


Toplantıda daha sonra meclis üyeleri denetim komisyonu için gizli oy kullandı. Yapılan oylamayla denetim komisyonuna Mustafa Eroğlu, Halit Çilengir, Mesut Kocagöz, Sıtkı Soydal, Mehmet Cengiz Büyükgebiz seçildi. 


Toplantıda ayrıca, Yüzüncü Yıl Spor Kompleksi'nin taşındığı Kızıltoprak Mahallesinde, mülkiyeti Vakıflar1 a ait parsele yönelik hazırlanan 1/25000 ölçekli nazım imar planı değişikliğiyle ilgili îmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının inceleme raporu oylandı. 


Başkan Türel, bu maddeyle ilgili yaptığı konuşmada, Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait 250 dönümlük arazinin spor alanı olarak kiralandığım kaydetti. Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar ve Spor Genel Müdürlüğü ile yapılan ortak mutabakatla bir protokol imzalandığını anlatan Türel, "Vakıflar, yüzde 70'i spor alanı olması kaydıyla yaklaşık 30 dönümlük alanın ticari alana çevrilmesi halinde burada mülkiyet kullanımına gereken kolaylığı sağlayacağım söyledi. O dönemde üçlü protokol imzaladık' dedi, Protokol çerçevesinde hareket ederek 30 dönümlük araziyi ticari alana çevirdiklerini belirten Türel, ancak konunun yargıya taşınmasının ardından uygulamanın İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğim anımsattı. 

İdare Mahkemesi'nin gerekçelerinin önemli olduğunu vurgulayan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü "Emsal, vesaire... Aslında biz onları plan bütünlüğü içinde karşılayarak bunları yapmıştık ama bölgesel bir plan olarak değerlendirildiğinde o bölgede bir karşılık konulması gereğinden hareketle iptal karan ortaya çıktı. Bu bölgede zaten 30 dönümlük emsal bir spor alam değil, hiçbir alan gösterebilecek imkanımız söz konusu değildi. 

Halbuki yaptığımız plan da bölgesel bir saha değil bütün Antalya'ya hizmet edecek. Yüzüncü Yıl'da 30 bin ve 10 bin kişilik iki kapalı salonlu stadyum, diğer tarafta Antalya'da tüm amatör sporlara hizmet edecek bir amatör spor kompleksi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binasının da içinde bulunduğu bir proje ortadaydı. Tabi yargının karan karşısında boynumuz kıldan inceydi. Daha sonra oradaki spor alanı içinde amatör sporlara 4 futbol sahası, iki tenis kortu, Belediye Gençlik Spor Hizmet binasını tamamladık. Planda eski Dilek Sabancı Spor Salonu ve yüzme havuzunu da Vakıflar'a ait alana yapmayı planlamıştık. Hafriyatına başlamamıza rağmen yargı karan karşısında bu durdu, yapılamaz hale geldi. Görevden ayrıldıktan sonra konuyla ilgili karşılıklı protokol fesihleri söz konusu oldu, protokoller ifa edilemez hale geldi ve iş duraksamaya uğradı." ikinci kez göreve seçilmesiyle konunun yeniden gündeme geldiğini dile getiren Türel, Spor Genel Müdürlüğünün Antalya'ya uluslararası müsabakalann da yapılacağı olimpik bir kapalı yüzme havuzu kazandırmayı planladığım kaydetti. Genel müdürlüğün bununla ilgili gereken projeleri tamamladığım, inşaata başlanacağım ifade eden Türel, "ödeneği ayrılmasına rağmen alan bulunabilmesi hususu önümüze geldi" dedi. 


Türel, konuyu yeniden ele aldık" lannı, Spor Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinin yetkilileri ve hukuk müşavirlerinin bir araya geldiğini anlatarak, şöyle konuştu: "Yüzme havuzu yapılması için yaklaşık 20 milyon liralık ödenek hazır bekliyor. Biz bu sorunu çözdüğümüzde genel müdürlük bütçesi hazır. Bu işlerde en zor olam bütçe bulmaktır. 


Derhal inşaata başlanacak ama arazi meselesini çözemediğimiz için bütçe de gittikten sonra bir daha ne zaman gelir kim bilir. Hazır bulunmuş bütçe de iptal edilecek. Bunu daha önce de meclisin gündemine taşıdık. Vakıflar'dan müspet yazı meclisimize gelmişti, onu da sizinle paylaştık ancak başka hukuki sıkıntılar çıkınca bu iş yeniden duraksamaya girdi. Vakıflarin bu alanın ticari alana çevrilmesi hususunda ısran ve talebi sürüyor. Yüzme havuzu ödeneği de kaybolmasın, Antalya'ya kapalı yüzme havuzu kazandıralım maksadıyla talimat* lanm doğrultusunda Vakıflar ve Spor Genel Müdürlüğü ile üçlü görüşmeleri hızlandırdık. Üç tarafı olunca bir işin ortak mutabakat bulmak da kolay olmuyor. 


Herkesi memnun edecek bir çözüm hiçbir zaman söz konusu olmuyor. Asgari müşterek dediğimiz bir noktada buluşma hedefiyle yapılan çalışmalarda gündeme gelen plan değişikliği talebi, Vakıflar, Spor Genel Müdürlüğü ve belediyedeki arkadaşlarımızın ortak çalışmalan sonucunda bugünkü şekliyle gündemimizdedir." Türel, bu sorunun bir an önce çözülmesi halinde Antalya'ya çağdaş bir olimpik yüzme havuzu kazandırmanın önünün açılacağının altım çizdi. 


TİCARİ ALANIN ÖNÜ AÇILDI 


Oylamada 1/25000'lik nazım imar planı değişikliği yapılmasına gerek olmadığına oy birliğiyle karar verildi. Gebizli Mahallesi'nde Vakıflar* a ait kentsel spor alanına plan notlan eklenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000*lik uygulama imar planı ile l/SOOO'lik nazım imar plam değişiklik önerileri ise AK Parti ve MHFli üyelerin oylanyla oy çokluğuyla kabul edildi. 


Oylama neticesinde mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü, kullanım hakkı ise Spor Genel Müdürlüğüne ait alanda 30 dönümlük bölümün ticari alana dönüştürülmesinin önü açıldı. 

Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. 


Alanya Postası



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler