28 / 03 / 2024

Uzunköprü OSB'de arsa tahsisi bedeli yüzde 20 indirimli!

Uzunköprü OSB'de arsa tahsisi bedeli yüzde 20 indirimli!

AK Parti il genel meclis üyesi Nedret Akbulut, Uzunköprü OSB projesinde arsa tahsisi bedeli indiriminin yüzde 20 artırıldığını açıkladı. Akbulut, OSB'lerde yatırımcılara yüzde 60 hibe desteği sağlandığını açıkladı.


Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde hayata geçirilen Uzunköprü OSB projesinde arsa tahsisi bedeli indirimi yüzde 20 artırıldı. Bu kapsamda, yatırımcılara yüzde 60 hibe desteği sağlanıyor.


Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, konuyla ilgili koşan Nedret Akbulut Akbulut OSB’de hiçbir sorun olmadığını ve bunun yanında OSB ile ilgili müjdeli gelişmelerin yaşandığını söuledi. (OSB) bedelsiz arsa tahsisinin genişletilmesine ilişkin karar  Resmi Gazete’de yayımlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sayın Mustafa Varank ilçemizdeki OSB’ yi de ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundular. Destek ve önlem paketi adı altında yapılan açıklamada daha önce ikinci ve üçüncü kademe gelişmiş ilçelerdeki OSB lerde indirim oranı % 40 tan % 60 ‘a çıkarıldı. Yani tahsisler % 60 bedelsiz olacak. Karar devlet başkanımız Recep Tayyib Erdoğan tarafından imzalandı ve resmi gazetede yayınlandı. Bu gelişme yatırımcıyı daha da teşvik edecektir. İlçemize bağlı Kavacık köyümüzün hemen arka kısmında yer alan bölgede 710 dekar arazi üzerine yapılacak çevreye duyarlı karma organize sanayi bölgesi kurma çalışmaları devam ediyor. Hiçbir sorun yok. İl Özel İdaresi adına sayın valimiz ve Uzunköprü  Ticaret Odası Başkanlığı birlikte bu proje ve yapım çalışmalarını sürdürüyor. Kısa sürede hayata geçmesi temennimizdir. Bu proje bölgemiz için hayati önem arz etmektedir. İstihdam ve gelişim noktasında sıkıntılar ortadan kalkacak, ilçemiz göç veren değil, göç alan bir yer olacaktır.

Konuyla alakalı olarak başta hükümetimize, sayın bakan ve vekillerimize, valimize, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi başkanlığına, emeği geçen il ve ilçe başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bir an önce tamamlanması için bu gayretleri devam ediyor.”