18 / 04 / 2024

TOKİ Ayder Yaylası ihalesi yarın yapılacak!

TOKİ Ayder Yaylası ihalesi yarın yapılacak!

TOKİ, Rize'deki Ayder Yaylası için Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ihalesi yapacak. 110 hektarlık alanı kampasayan proje yarın ihale edilecek. Projeyle Yeşil Yol projesine eklemlenmesi ve bölgeye bir de kayak merkezi yapılması planlanıyor.


Rize’nin yaylalarıyla ünlü Çamlıhemşin ilçesinde TOKİ kentsel dönüşüm uygulayacak. Büyük bölümü sit alanı olan Ayder Yaylası’nda yapılmak istenen kentsel dönüşüm projesi için danışmanlık hizmeti alınacağını duyuran TOKİ, 16 Şubat’ta ihaleye çıkacak. 110 hektarlık (1.100 dönüm) alanda uygulanması düşünülen kentsel dönüşüm projesinin, Karadeniz Yaylalarını otoyolla birbirine bağlamayı öngören Yeşil Yol projesine eklemlenmesi ve bölgeye bir de kayak merkezi yapılması planlanıyor. 


MİZAH KONUSU OLMUŞTU


Milli Park ve Doğal Sit Alanı niteliğiyle yıllardır koruma altında bulunan ancak kaçak yapılaşmanın önüne bir türlü geçilemeyen Ayder Yaylası’nda TOKİ eliyle kentsel dönüşüm uygulanmasını öngören projeyle ilgili sorularımızı yanıtlayan O.H.A filminin Yönetmeni ve filmin trolü olarak ünlenen Kaçkar Megadağ 2023 projesinin tasarımcısı Levent Soyarslan, “Bu kadar ahmak olabileceğimizi ben gerçekten öngöremedim” dedi.


ALİ BALTAOĞLU’NUN ÇILGIN PROJESİ


Yönetmen Levent Soyarslan’ın, filmin başkahramanı Ali Baltaoğlu’nun şirketi olan Baltaoğlu Holdig’in reklam filmi olarak tasarladığı ve Türkiye’de oldukça revaçta olan Dubai tarzı mimariyi Kaçkar Dağları’na taşıyan “Kaçkar Megadağ 2023” projesinin videosu, filmden önce trol olarak yayınlanmıştı.


DÜNYANIN YENİ DÜZENİ


2014’te gösterime giren ve büyük beğeni alan O.H.A filminin yönetmeni Levent Soyarslan, şöyle konuştu: “Benim vakti zamanında, 2012’de filmin senaryosunu yazarken sistemi eleştirmeye yönelik mizah olsun diye uydurduğum bu saçma sapan dağ kenti projesi şimdi Ayder’de uygulanıyor. Daha başka akıllı bir iş olsa projenin fikir babası olarak gurur duyardım belki ama bu sefer gurur duymak bir yana akıllara kar suyu kaçırmasaydım mı acaba diye düşünüyorum. Antalya Film Festivali’nde Oflu Hocayı Aramak’ın galası sonrası yaşı ilerlemiş ama gözleri pırıl pırıl bir hanımefendi Kaçkar Megadağ 2023 projesinin hükümet tarafından beğenilip hayata geçirilmesinden çok korktuğunu ifade etmişti. O zaman bu yoruma gülüp geçmiştim. Ne kadar öngörülüymüş. Bu kadar ahmak olabileceğimizi ben gerçekten öngöremedim.”



Aydınlık Gazetesi



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016