25 / 04 / 2024

Özel Uğurlu Royal Hospital icradan satılıyor! 76.5 milyon TL'ye!

Özel Uğurlu Royal Hospital icradan satılıyor! 76.5 milyon TL'ye!

Kastamonu İli, Merkez İlçesi, Kuzeykent Mahallesi'nde yer alan Özel Uğurlu Royal Hospital bina ve arsası icradan satışa çıktı. Söz konusu taşınmaz için 76 milyon 500 bin TL bedel isteniyor.


Kastamonu İli, Merkez İlçesi, Kuzeykent Mahallesi'nde yer alan Özel Uğurlu Royal Hospital bina ve arsası 76 milyon 500 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 29 Ağustos 2018 olarak açıklandı.


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 no'lu taşınmazın özellikleri:


Kastamonu İli, Merkez, Kuzeykent Mahallesi 937 Ada No, 382 Parsel nolu Yedi katlı Betonarme Hastane Binası ve Arsası varsfında taşınmaz. Hastane binasının üzerinde bulunduğu arsa Kastamonu Çevre yoluna cepheli Kuzeykent toplu konut alanında yer almaktadır. 



 

Hastane binasının kuzeyinde müstakil dubleks villalardan oluşan siteler, batısında küçük sanayi sitesi, güneyinde Otogar, Hacettepe Üniversitesine ait hastane binası ve Kastamonu Üniversitesine ait tıp fakültesi inşaatları bulunmaktadır. Dava konusu parsel yola cephesi olup ulaşım yönünden oldukça iyi konumdadır. şehir içi dolmuşların geçtiği bölgede ve şehirlerarası otobüs terminaline 300 m. mesafede olmasından dolayı oldukça avantajlı bölgedir. Belediyenin her türlü alt yapı hizmetlerinden faydalanabilir durumdadır.İnşaat alanı 23.919,00 metrekaredir. Faydalı inşaat alanı 18.381,00 metrekaredir. Hastane çevresi 147 araç park edebilecek şekilde tasarlanmıştır.Konumu itibari ile hastane binası Kastamonu çevresinde bulunan il ve ilçelerden hasta kabul edebilecek konuma ve büyüklüğe sahiptir. Hastane 155 yatak kapasitesine sahip olup Batı Karadeniz'de büyük hastaneler arasına girebilecek potansiyele sahiptir. Satışa konusu taşınmaz Kastamonu Belediye sınırları içinde olup, bu tür nitelikli yapılar özel izinlere tabidir. Söz konusu parselde bodrum kat, zemin kat, beş adet normal kat olmak üzere toplam 7 kattan oluşmaktadır. Ayrıca binada diğer katlardan bağımsız olarak tesisat katı ve çatı arası ve teras bulunmaktadır. Binanın bitişiğinde trafo merkezi bulunmaktadır. Bu yapı ısıtma merkezi ve arıtma bölümlerinden oluşmaktadır. Bodrum ve zemin kat olarak toplam 2 kattan oluşmaktadır. Taşınmazın arazi yapısı eğimlidir.




Kıymeti : 76.500.000,00 TL

1. Satış Günü : 29/08/2018 günü 11:00 - 11:10 arası

2. Satış Günü : 26/09/2018 günü 11:00 - 11:10 arası

Satış Yeri : Mezat Salonu - Adalet Sarayı Giriş Kat No:Z-16 MERKEZ / KASTAMONU


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. Tahakkuk eden %8 KDV nin Katma Değer Vergisi Genel Uygulama tebliği veilgili mevzuatı uyarınca en geç ihale bedelinin tahsil edildiği günü izleyen günün mesai saati bitimine kadar ihale alıcısı tarafından vergi dairesine ödenmediği taktirde ihale kararının kaldırılmasına karar verileceği, 30/04/2018 tarih ve 2018/11674 sayılı BKK gereğince muafiyetin bitim tarihi olan 31/10/2018 tarihinden sonra Taşınmazın teslimininyapılması durumunda alınan %8 KDV ye ek olarak %10 daha KDV alınarak toplamda %18 KDV tahsil edilecektir. 

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/170 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.23/07/2018