26 / 04 / 2024

Nurdağı Belediyesi'nden satılık 3 arsa! 5.3 milyon TL'ye!

Nurdağı Belediyesi'nden satılık 3 arsa! 5.3 milyon TL'ye!

Nurdağı Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Mahallesi'nde yer alan 3 arsa satışa çıkıyor. İhalesi 18 Nisan'da yapılacak arsaların toplam muhammen bedeli 5 milyon 361 bin 796 TL olarak belirlendi.


Nurdağı Belediye Başkanlığı Atatürk Mahallesi'nde yer alan 3 arsayı satışa sunuyor. Toplam muhammen bedeli 5 milyon 361 bin 796 TL olan arsaların ihalesi 18 Nisan'da yapılacak.

 




TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR


Nurdağı Belediye Başkanlığından:



 Nurdağı Belediyesi


1 - İHALENİN KONUSU:


Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıda mahalle, pafta, ada, parsel, imar durumu, m² rayiç bedeli ile toplam muhammen bedeli ve geçici teminat tutarları belirtilen taşınmazların ayrı ayrı satışı işidir.




2 - İHALENİN YAPILIŞ ŞEKLİ:


İhale konusu iş, 2886 sayılı Devlet İhale Yasasının 45. maddesi gereğince açık teklif usulü artırma suretiyle ayrı ayrı ihale edilecektir.


3 - İHALE ŞARTNAMESİNİN TEMİNİ VE BEDELİ:


İhaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel kişiler ihale şartnamesini 250,00.-TL karşılığında Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden temin edebilirler. Her taşınmaz için ayrı şartname bedeli yatırılacaktır.


4 - GEÇİCİ TEMİNAT MİKTARI:


İhaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel kişiler, yukarıda belirtilen yerlere ait %3 geçici teminat tutarlarını Belediyemiz Veznesine nakden yatıracak veya Bankalar ve özel finans kurumlarının verecekleri süresiz teminat mektupları veya Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgelerden herhangi birisini başvuru dosyalarında sunacaklardır. 40. maddenin uygulanmasında, ihaleye iştirak eden gerçek ve tüzel kişilere ait geçici teminat miktarları, teklif edilen bedellerin %3’ü oranına tamamlatılacaktır. İhale Komisyonu (Encümeni) tarafından istenen %3 geçici teminatı vermeyenler veya tamamlamayanlar ise İhale Salonundan derhal çıkarılacaktır.


İhaleye %3 geçici teminatı tamamlayanlar arasında devam ettirilir.


5 - İHALENİN SAATİ, YERİ ve EVRAKLARIN TESLİM SÜRESİ:


Söz konusu yerlerin ihalesi yukarıda belirtilen tarih ve saatte Nurdağı Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda İhale Komisyonunca (Encümence) ayrı ayrı yapılacaktır.


İhaleye iştirak edeceklerin, aşağıda istediğimiz belgelerle birlikte İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne en geç ihale günü saat 12.00’ye kadar, sıra alındılar karşılığında vermeleri ya da taahhütlü olarak posta ile göndermeleri gerekmektedir. Ancak, postadaki vakit gecikmeleri ve telgrafla yapılan başvurular İhale Komisyonunca kesinlikle kabul edilmeyecektir.


6 - İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI:


A - Gerçek kişi olması halinde;


1. T.C. Kimlik Numarasını içerir Nüfus Cüzdan Fotokopisi,


2. Tebligat için adres bildirimi,


3.Teminat mektubu veya makbuzun aslı, (Teminat mektubu ise, teminat mektuplarının asılları ve Bank teyit yazısı.)


4. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren, Noter tasdikli imza beyannamesi veya sirküleri.


5. Vekâleten katılacakların noter tasdikli imza sirküleri ile vekâletnameleri,


6. Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi,


7. Belediyeye borcu olmadığına dair Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınacak borcu yoktur yazısı. (6183 sayılı Yasanın 48. maddesine göre yapılandırılmış borçlar istisna kabul edilecektir).


8. İhaleye iştirak edecek gerçek veya tüzel kişiler hazırlayacakları ihale dosyasında evrakların aslını veya noter tasdikli suretini ibraz edeceklerdir.


9. Cumhuriyet Başsavcılığından alınmış olan sabıka kayıt belgesi (aslı) son altı ay içerisinde alınmış olacaktır.


B - Tüzel kişi olması halinde;


1. İlgili Makamlarından yıl içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair faaliyet belgesi.


2. Temsil durumunda Şirket adına şirket hissedarı olmayanların ihaleye katılması halinde, Noter onaylı vekâletname,


3. Tüzel kişiliği belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.


4. Dernek, Birlik, Vakıf vb. için ihaleye katılmak üzere yetkilendirdikleri kişiyi belirten karar defterinin ilgili sayfasının Noter tasdikli sureti ve yetkilinin Noter tasdikli imza beyannamesi.


5. Dernek, Birlik, Vakıf vb. için Dernek Tüzüğünün noter tasdikli sureti.


6. Teminat mektubu veya makbuzun aslı, (Teminat mektubu ise, teminat mektuplarının asılları ve Banka teyit yazısı.)


7. Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi,


8. Belediyeye borcu olmadığına dair Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınacak borcu yoktur yazısı. (6183 sayılı Yasanın 48. maddesine göre yapılandırılmış borçlar istisna kabul edilecektir).


9. Tebligat için adres bildirimi,


10. İhaleye iştirak edecek gerçek veya tüzel kişiler hazırlayacakları ihale dosyasında evrakların aslını veya noter tasdikli suretini ibraz edeceklerdir.


C - Ortak Girişim olması halinde:


Ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri için, bu maddedeki (A) veya (B) bentlerinde belirtilen belgeler istenecektir.


İhaleye iştirak edeceklere duyurulur.