19 / 04 / 2024

Kenan Evren'in villasının yerine yaptırılan malikane satılıyor! 22 milyon TL'ye!

 Kenan Evren'in villasının yerine yaptırılan malikane satılıyor! 22 milyon TL'ye!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in eski villasının yerine inşa edilen ve kaba inşaat halindeki yapı 22 milyon TL'ye satışa sunuldu.


Eski Cumhurbaşkanları'ndan Kenan Evren, Marmaris'teki villasının arsasını görevde olduğu 1986 döneminde metrekaresine 35 lira ödeyerek satın almıştı. 1990 yılında denize nazır arazisine bir villa inşa ettirdi. 1991'de ise 1'i kot altında kalan 3 katlı, 6 odası ve 2 salonu bulunan villasına yerleşti. Kenan Evren, cumhurbaşkanlığı görevinin ardından 16 yıl boyunca burada yaşadı, pekçok ünlü ziyaretçiyi ağırladı. 


Kenan Evren


Kenan Evren, villasından ve Marmaris'ten 2007 yılının Mart ayında, rahatsızlandığı için ayrıldı. Bu sırada evini ve arsasını, emlakçıların 'yarısı bile etmez' demesine rağmen 975 bin Euro'ya satışa sunuldu. Üç yıl sonra fiyatını 450 bin Euro'ya indirmesine rağmen, yaşamını yitirdiği Mayıs 2015'e kadar alıcı çıkmadı.


Kenan Evren


Kenan Evren'in ölümününün ardından fiyatı daha da düşürülen 1000 metrekarelik arsadaki villa Şubat 2016'da İstanbullu işadamı Recep Ayhan'a, tapu kayıtlarına göre 900 bin liraya satıldı. 


Kentsel dönüşüm başvurusu yapan işadamı Recep Ayhan aldığı evi yıktı, malikane inşaatına başladı. Ancak daha sonra kabası bitmiş inşaatı, İstanbul merkezli bir firmaya sattı. Firma, üzerinde kaba inşaat halinde bir yapı bulunan taşınmazı, 22 milyon liraya satışa sundu. 


Kenan Evren


Marmaris'in ilk emlakçılarından Mustafa Ünal, "Orası 1000 metrekare arsa üzerine yapılmış yer. Metrekaresi 2 bin 500 lira olsa 2.5 milyon lira arsa fiyatı çıkar. İmar barışından faydalanılmış. 2'si kot altında 4 kat yapılmış. Marmaris şartlarında böyle bir rakam yok. Serbest piyasada insanlar istediği fiyatı söylerler. Bu istenilen rakamlara, denize sıfır butik otel alınır. Hatta ada alabilirsiniz. Marmaris emlak piyasasına göre çok yüksek bir rakam" diye açıklama yaptı.


Kenan Evren