28 / 03 / 2024

Kartal Shell Akaryakıt İstasyonu icradan satılıyor!

Kartal Shell Akaryakıt İstasyonu icradan satılıyor!

İstanbul Kartal Soğanlık'ta yer alan 12 bin 630 metrekare alanlı Shell Akaryakıt İstasyonu 34 milyon 675 bin 560,25 TL bedelle icradan satışa çıkarıldı.rn


İstanbul Kartal Soğanlık Mahallesi'nde yer alan Shell Akaryakıt İstasyonu 34 milyon 675 bin 560,25 TL bedelle satışa sunuluyor. Satışa konu Kartal Shell Akaryakıt İstasyonu için ilk ihale tarihi 12 Aralık Pazartesi günü olarak belirlendi. 


İstanbul İl Kartal İlçe, 10659 Ada No, 166 Parsel No, soğanlık mah. Mahalle/Mevkii,Dosya münderecatı ve Kartal Tapu Müdürlüğü tarafından gönderildiği anlaşılan 22/06/2016 tarih. 1457560 sayı no.lu tapu kaydı bilgilerine göre delil tespitine konu olan Kartal İlçesi, Soğanlık Mahallesi. 10659 ada, 166 parsel sayılı 12.630,00 metrekare  alanlı "bahçeli kargir benzin deposu ve lojman" ana nitelikli yerde 7/32 hissesidir.


Kıymet takdirine konu olan parselin Kartal İlçesinde E-5 Karayoluna cephe Yanyol üzerinde tapu kaydı verilerine göre Soğanlık Mahallesinde mahallen Esentepe Mahallesinde kaldığı görülmüştür. Parsel oldukça büyük bir alanda ve yapılaşma içindedir. Çevresinde pek çok yapı, rezidanslar, sanayi alanları, Kartal Sanayi Sitesi, Anadolu Adliyesi. Büyükşchir Belediyesi Ek Hizmet Binası, cami, okul ve oldukça zengin bir yapı dokusu bulunmaktadır. Belediyenin sınırları içinde olup, verimli ve gctirimli bir imar durumu bunmaktadır. Kamunun hemen tüm hizmetlerinden faydalanmaktadır. Ulaşımı kolay olup ilçenin en albenili yerlerinden birinde kalmaktadır. 12.630,00 m2 alanlı olup düzgün bir topoğrafık yapıya sahiptir.


Parselin üzerinde irili ufaklı pek çok yapı bulunmaktadır. Bu yapılar bir ile üç kat arasında değişmektedir. Özellikle Yanyola cephe oluşu hasebiyle burada bulunan akaryakıt istasyonu, balık restaurant, Antep mutfağı ve iç kesimlerde Karsan, geri dönüşüm sistem ve binaları, küçük sanayi atölyeleri, fabrika satış mağazaları, mobilyacılar, motor tamir atölyeleri, yüksek tonajlı kantar, egzozcu, cıvatacı, pvc işi ile iştigal olunan Winsa, alüminyum döküm atölyesi, değişik amaçlı atölyeler. As Otomotiv ve otomobil sektörü alanında faaliyette bulunan benzeri pek çok işletmeyi barındırmaktadır.


Parselin üzerinde yer alan yapıların bir kısmının komlu parsellere tecavüzlü oldukları, bir kısmının tamamen parsel üzerinde bulunduğu anlaşılmıştır. Parsel üzerinde ayrıca fiili yolar yapılmış, asfaltlanmış ve kullanıma alınmıştır. Alt yapısı hazır, kanalizasyon, atık ve temiz su tesisatları hazır haldedir.


Adresi : Kartal İlçesi, Esentepe Mahallesi, D100 Karayolu Güneyinde Yanyol Caddesi üzerinde 10659 ada, 166 parsel sayılı arsa ve bu arsanın üzerindeki yapılaşmadır. 


İmar Durumu : Dosya münderecatında bulunan ve Kartal Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlandığı anlaşılan 21/06 2016 tarih, 37169365-310 sayı no.lu imar durumu verilerinde, İstanbul İli, Kartal İlçesi, 10659 (eski: 4342) ada, 166 parsel sayılı yerin 1/1000 ölçekli 19/04/2013 tasdik tarihli Kartal Güneyi Revizyon Uygulama İmar Planı kapsamında kısmen 5/A/3; 0,20-0,40/2,00 yapılanma şartlarında Ticaret Alanında, kısmen maxTaks: 0,30; maxKaks: 0,60 yapılanma şartlarında Akaryakıt İstasyonu alanında, kısmen de park ve yolda kalmakta olduğu anlaşılmıştır.


Kıymeti : 34.675.560,25 TL

1. Satış Günü : 12/12/2016 günü 15:00- 15:10 arası

2. Satış Günü : 06/01/2017 günü 15:00- 15:10 arası

Satış Yeri : İSTANBUL ANADOLU ADLİYESİ MEZAT SALONU - İSTANBUL


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin P sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin P sini. rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır: aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya birömeği gönderilebilir.

6- İİK 127 MAD. GÖRE SATIŞ İLANI TEBLİĞİ Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kayım olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

7- Taşınmazın esas icrasının talimatı gereğince tüm takyidatlarından ari olarak satılmasına,

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/567 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.26/10/2016