25 / 04 / 2024

İskilip Toplum Sağlığı Merkezi inşaatı başladı!

İskilip Toplum Sağlığı Merkezi inşaatı başladı!

İskilip Belediyesi, toplum sağlığı merkezi binasının inşaatına başladı. 6 kat olarak inşaatına başlanan Toplum Sağlığı Merkezinde Aile Hekimliği hizmetleri verilecek.


İskilip Belediyesi tarafından Türk Telekom Binasının yanında, Kayadibi Sokak olarak geçen alanda yer tahsisi yapılan ve İl Özel İdaresi tarafından ihale edilerek yer teslimi yapılan İskilip Toplum Sağlığı Merkezi binasının inşaatı başladı.


İskilip Belediyesi'nde yer alan habere göre, 300 Metre karelik inşaat alanına 6 kat olarak inşaatına başlanan Toplum Sağlığı Merkezinde Aile Hekimliği hizmetleri verilecek. Binada acil servis, aşı odası, hemşire odası, laboratuar başta olmak üzere sağlık hizmetleri ile ilgili tüm birimler bulunuyor. TSM Binasında sağlık hizmetlerinin hızlı ve aksaksız yürümesi için bürokratik hizmetlerin verileceği birimlerde bulunacak.


İlk kazma vurulmadan önce yüklenici firma Turnalı İnşaat yetkilileri bilgilendirmelerde bulunmak üzere Belediye Başkanı Recep Çatma’yı ziyaret etti. Başkan Çatma firma yetkilileri ile görüşmelerinde binanın bitimine kadar Belediye olarak her türlü desteğin verileceğini belirtti.


İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma her alanda çalışmalarının ilk günkü heyecan ve tempoyla devam ettiğini belirterek, “ Geçtiğimiz aylarda TSM binası yapımı için İl Özel İdare Müdürlüğüne yer tahsisinde bulunduk. İl Özel İdaremizde talebimizi hızlı bir şekilde değerlendirerek yapım ihalesini gerçekleştirdi. Sözleşmesi ve yer teslimi yapılan binanın yapımına başlandı. Binada hastane niteliğinde hizmet vereceği gibi sağlıkla ilgili tüm bürokratik işlemlerde burada yapılacak. Binanın hizmete girmesi ile birlikte hemşerilerimiz, sağlıkta kaliteli hizmet alma imkânına kavuşacaklar. Binanın yapım aşamasına gelene kadar emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. İskilip TSM Binası hemşerilerimize ve sağlık hizmetlerinde çalışanlarımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.