02 / 05 / 2024

Gürdük Barajı'nın ihalesi 7 Nisan'da yapılacak!

 Gürdük Barajı'nın ihalesi 7 Nisan'da yapılacak!

Akhisar'ın uzun yıllardır ümitle beklediği Gürdük Baraj projesi ihalesi 7 Nisan'da yapılacak. AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Gürdük Barajı'yla ilgili sevindirici gelişmeler olduğunu açıkladı.


Akhisar'ın uzun yıllardır ümitle beklediği Gürdük Baraj projesi ihalesi 7 Nisan'da yapılacak. AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar için uzun yıllar önce sözü verilen ancak yaptırılamayan Akhisar ve Manisa'ya içme suyu ve sulama suyu temin edecek Gürdük Barajı'yla ilgili sevindirici gelişmeler olduğunu açıkladı. Aydemir konu ile ilgili açıklamasında şunları kaydetti: "Gürdük Barajı'nın 7 Nisan'da ihalesi yapılıyor. Akhisarımızın güney tarafındaki tarım arazileri Gördes Barajı'yla sulanıyor. Akhisar'ın kuzeyindeki araziler de, Gürdük Barajı ile sulanacak. Böylece çiftçiler, tarımla uğraşan kesim daha rahat bir şekilde, daha düşük maliyetle arazilerini sulayacak. Bu arazilerde yetişen üründe kalite de artacak."


Baraj göletlerinin bulunduğu coğrafi bölgedeki iklimi biraz daha yumuşattığına da dikkat çeken Aydemir, barajla birlikte çiftçilerin korkulu rüyası olan zeytine don vurma riskinin de azalacağını vurguladı. Aydemir, barajdan Akhisar ve Manisa kent merkezine de içme suyu sağlanacağını kaydetti.



Yeni Asır