29 / 03 / 2024

Çatalağzı Termik Santrali 351 milyon dolara Demir Madencilik'e satıldı!

Çatalağzı Termik Santrali 351 milyon dolara Demir Madencilik'e satıldı!

Çatalağzı Termik Santrali'nin ve santral tarafından kullanılan taşınmazların ihale şartnamesi çerçevesinde en yüksek teklifi veren Demir Madencilik'e satışı onaylandı. Santral tarafından kullanılan taşınmazların "varlık satışı" yöntemiyle özelleştirildiği ihaleye kömür sahaları dahil değil.


Özelleştirme Yüksek Kurulu , Çatalağzı Termik Santrali'nin ve santral tarafından kullanılan taşınmazların ihale şartnamesi çerçevesinde 351 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ'ye varlık satışı yöntemiyle satılmasına, bu şirketin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesini kararlaştırdı. 


Sözleşmenin imzalanmaması veya diğer şartların yerine getirilmemesi durumunda santral ve taşınmazların 350 milyon dolara ikinci teklifi veren Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satılmasını kararlaştıran Kurul, bu şirketle de sözleşmenin imzalanmaması durumunda söz konusu satışın 325 milyon dolar ile Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ'ye yapılmasına karar verdi. 


Çatalağzı Termik Santrali ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların "varlık satışı" yöntemiyle özelleştirildiği ihaleye kömür sahaları dahil değil. Termik Santralinin 300 megavatlık kurulu gücü bulunuyor. 


Dünya