28 / 03 / 2024

Bayraklı'da satılık arsalar ihaleye çıkıyor!

 Bayraklı'da satılık arsalar ihaleye çıkıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi tarafından Yamanlar Mahallesi'nde kapalı teklif usulüne göre satılacak olan iki arsanın ihalesi, 4 Mart'ta Osmangazi toplantı salonunda gerçekleştirilecek. Arsaların muhammen bedeli 10 milyon 750 bin TL olarak belirlendi...



İzmir Bayraklı Belediyesi tarafından Yamanlar Mahallesi'nde kapalı teklif usulüne göre satılacak olan iki arsanın ihalesi, 4 Mart'ta Osmangazi toplantı salonunda gerçekleştirilecek. Toplam inşaat alanı yaklaşık 38 bin metrekare olan arsaların muhammen bedeli arsa başı 5 milyon 375 bin olarak belirlendi.


Bayraklı'da 2886 Sayılı Kanunun 35/A Maddesi uyarınca ‘Kapalı Teklif Usulü’ ile belirlenen tarih ve saatte Bayraklı Belediyesi Osmangazi Şubesinde bulunan encümen toplantı salonunda yapılacak olan ihale ile Yamanlar mahallesi'ndeki 2 arsa satışa çıkacak. 4 Mart'taki ihaleler 14.00 ve 14.15'te gerçekleştirilecek.


Satış ihalelerinde alıcıları tarafından ihale bedeli 57'nci maddeye göre peşin ödenecek. İhaleye ait genel şartlar ve diğer belgeler mesai saatleri içinde Bayraklı Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nden temin edilebilir. İhaleye katılabilmek için; ilgililer şartnameye uygun hazırlayacakları tekliflerini 04/03/2014 Salı günü saat 13:30'a kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'ne vermeleri gerekiyor. İhaleye katılabilmek için; İhalesine iştirak edilecek taşınmazın geçici teminat bedelini veya buna ilişkin yasada ön görülen teminat karşılıklarının en geç ihale günü saat 13:30’a kadar belediyemiz hesabına yatırma şartı aranıyor. Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri, özel hukuk tüzel kişilerinin, belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odası'ndan ya da benzeri mesleki kuruluştan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri gerekiyor. İsteklilerin ihale komisyonuna geçici teminat makbuzunu da ibraz etmesi isteniyor. Teklifler belirtilen saate kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında emlak ve istimlâk müdürlüğü'ne verilerek, ihale gerçekleştirilecek. Yamanlar Mahallesi 25877 ada 6 parseldeki 10.728,35 metrekare alan için ( inşaat alanı 18.841,92 m2 ) belirlenen muhammen bedel 5 milyon 375 bin TL ve geçici teminatı ise 161 bin 250 TL olarak belirlendi. 25877 parsel 7 adadaki aynı özelliklerdeki ikinci arsa için de aynı muammen bedel ve geçici teminat ücreti belirlendi. 4 Mart'ta gerçekleştirilecek ihale Bayraklı Belediyesi Osmangazi hizmet binasında yapılacak.


 

Akit Haber