27 / 04 / 2024

Batman'da icradan satılık akaryakıt istasyonu! 5.4 milyon TL'ye!

Batman'da icradan satılık akaryakıt istasyonu! 5.4 milyon TL'ye!

Batman İli, Merkez İlçesi, Körük Mahallesi'nde yer alan akaryakıt istasyonu vasıflı gayrimenkul 5 milyon 481 bin 599 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.


Batman İli, Merkez İlçesi, Körük Mahallesi'nde yer alan akaryakıt istasyonu vasıflı gayrimenkul icradan satışa sunuldu. Satışa konu olan gayrimenkul için 5 milyon 481 bin 599 TL bedel isteniyor. 


Özellikleri : Batman İli, Merkez İlçesi, Körük Mah. Tırbaisa Mevkii, 700Ada, 7 Parsel, 2.985,00 metrekare yüzölçümlü, Akaryakıt ve LPG İstasyonu ve Müştemilatı nitelindeki taşınmazdır. Batman İcra Hukuk Mahkemesinin 2017/71 Esas sayılı dosyasından alınan bilirkişi raporlarında; Abdullah İLDENİZ'e ait olan 18 nolu parsel üzerinde 5 adet akaryakıt deposu bulunduğu görülmüştür. Depoların üç tanesinin beton zemin üzerinde, diğer ikisinin ise depo yükseklikleri kadar derinlikte betondan yapılmış olan üstleri açık üzere zemin altında bulunduğu görülmüştür. Depoların bulunduğu kısımda yerden yüksekliği tahminen yaklaşık 7,50 m, tek katlı çelik konstrüksiyonlu üst kısmında duvar olan çatısı çelik çatı sistemi ile örtülmüş bir yapı olduğu tespit edilmiştir. 4 Adet büyük deponun; çaplarının 10 m ve uzunluklarının 20 m ebatlarında olduğu görülmüştür. Diğer deponun uzunluğunun aynı ancak çapının 8 m olduğu görülmüştür. Ayrıca Müdürlüğümüzce Alınan 09/02/2017 tarihli bilirkişi raporunda ise Söz konusu istasyonda, birbirine bitişik, biri oval, her biri 2 katlı, 2 adet idari bina olduğu tespit edilmiştir. Batman Kanar Petrol Akaryakıt istasyonunda bilirkişilerce yapılanincelemede aşağıda adları yazılı cihaz, makine ve depoların tespiti yapılmıştır. 1- 3 adet altı tabancalı akaryakıt pompası, pompaların 2006 model ( Omega 2547 tipi) ve 10 yaşından büyük olduğu, 2- 5 adet yer altı yakıt tankı ( 2 adet benzin tankı 22.000 Lt, 3 adet mazot tankı 20.000 Lt ve tankların 10 yaşından küçük olduğu,3- Bir adet Emsa marka ( 45 kva ) Jeneratör 10 yaşından küçük olduğu,4- Bir adet Elsan marka 100 kva'lık regülaör olduğu, 5- Bir adet Unimep marka Astra 122 model lpgpompası ( sayacı), Petroland Tip LPG 56 tipi ünite 5.5 kW, 1400 d/d, 5-8 bar basınçta lpg tankı, 6- Bir adet 10 yaşından küçük 10 tonluk su deposu ve su deposunu dolduran ve hemen yanında olan Alem Bertola marka hidrofor olduğu, 7- Araç yıkama bölümünde bir adet hava pompa makinası, 8- Araç yıkama makinası ( Özmenler soğuk hava makinası ) ve 4 kW'lık kompresör ( Başkaca bilgi almak isteyen ilgililer belirtilen dosya numarası ile Müdürlüğümüze muracat edebilirler )


Kıymeti : 5.481.599,00 TL

1. Satış Günü : 06/06/2018 günü 10:30 - 10:35 arası

2. Satış Günü : 04/07/2018 günü 10:30 - 10:35 arası

Satış Yeri : Batman Adalet Sarayı İcra Müdürlüğü Mezat Salonu Merkez/BATMAN


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/12875 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.