28 / 03 / 2024

Antalya Manavgat'ta icradan satılık tarla! 8,1 milyon TL'ye!

 Antalya Manavgat'ta icradan satılık tarla! 8,1 milyon TL'ye!

Antalya ili, Manavgat ilçesinde yer alan tarla cinsi taşınmaz icradan satılıyor. Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri haberimizde yer alıyor...


T.C. Manavgat 1. İcra Dairesi Antalya ili, Manavgat ilçesinde yer alan 2 bin 862 metrekare tarla cinsi taşınmazı icradan satıyor. Taşınmazın bedeli 8 milyon 150 bin TL olarak belirlendi. 

 

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

 

TAŞINMAZIN Özellikleri : Antalya il, Manavgat ilçe, 163 Parsel, Ilıca/Çeltek Mahalle/Köy, 163 Parsel numaralı taşınmaz tapu kayıtlarına göre; Antalya ili, Manavgat İlçesi, Ilıca Mahallesi, Çeltek Mevkiinde bulunmaktadır. Taşınmaz 2.862,00 m2 (metrekare) yüzölçümü alanına sahip olmakla beraber ana taşınmaz niteliği Tarla, dır. Taşınmaz Tam hisse olarak borçlu adına kayıtlıdır.

 

İmar Durumu : Dosya içerisinde bulunan imar çapına göre parsel ‘Akaryakıt+LPG ikmal İstasyonu” alanı içerisinde kalmakta olup, ErnsaNO,20, hmax=5,50m.dir.imar yazısına göre parselin imar uygulaması henüz yapılmamış durumdadır.

 

3-    Adres Bilgileri : Keşfe konu parsel Manavgat İlçesi, Ilıca Mahallesi’nde, Ilıca Mahallesi yerleşim alanının 700m kadar batısında, Antalya-Manavgat Karayolu?nun (D400) da hemen güneyinde ve bu yola kuzey yönden cepheli durumdadır.

 

4-    Parselin Konumu ve Özellikleri : Keşfe konu 163 parsel numaralı taşınmaz Manavgat ilçesi, Ilıca Mahallesinde, Ilıca Mahallesi yerleşim alanının 700m kadar batısında, Antalya-Manavgat Karayolu?nun (D400) da hemen güneyinde ve bu yola kuzey yönden cepheli durumdadır. Hudutları itibari ile parselin kuzeyi yol (D400), diğer cepheleri ise komşu parseller ile çevri durumdadır. Parselin geniş bir çevresinde yoğun olarak tarım arazileri, konutlar ve D400 karayolu boyunca münferit işyerleri mevcuttur. Bulunduğu mevkiinin güneyinde tarım arazileri yoğunlukta, yolun kuzeyinde ise yapılaşma seyrek biçimde ve gelişime uygun bir bölgedir. Parsel konumu itibari ile Parsel, Kumköy turizm bölgesine 1,5-2,0 km, Manavgat ilçe merkezine 8-9 km mesafededir. Parsel Manavgat Belediyesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Mevcut elektrik su telefon vs belediye hizmetlerinden faydalanmaktadır.

 

Parsel üzerinde halen akaryakıt istasyonu mevcuttur. Parselin D400 karayoluna yaklaşık 60-70 m cephesi vardır. D400 Karayolu Devlet yolları sınıfında ve Kısmi Erişim Kontrollü, sıcak asfalt kaplamalı, tek yönlü (bölünmüş yol), yüksek standartlı bir yoldur. Karayolları İstatistikleri kaynaklığında parsel önünden günlük ortalama 25000 civarında araç geçmektedir. Bunun yaklaşık %75,i binek araç kalanı ise daha ağır araçlardan oluşmaktadır. Kıymet takdirine konu parsele ise keşif tarihinde görüldüğü kadarıyla ulaşımı mevcuttur. Trafik yükü olarak özellikle yaz aylarında yoğun kullanıma sahip olan bu yol, Antalya?dan Manavgat, Alanya, Konya, Güneydoğu Anadolu bölgesi, Doğu Akdeniz bölgesinin ulaşımın sağlandığı bir yoldur.

 

Parsel üzerinde bir adet ofis&market yapısı ile bir adet kanopi (gölgelik) yapısı bulunmaktadır.Parselin yapılar dışında kalan bölümleri ise büyük oranda saha betonu ile kaplı durumdadır.

 

Parsel üzerinde bulunan ofis&market yapısı zemin kat seviyesinde tek katlı olarak yapılmış bir yapıdır. Yapının dış cephesi sıva üstü boya, cephe doğramaları alüminyum, iç cephesi alçı sıva üstü boya, zemini ise seramiktir. Yapı market, depo, ofis vb. amaçlı olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Yapı keşif tarihi itibari ile belirli oranda yıpranmış bir görünüme sahiptir.

 

Parsel üzerinde bulunan kanopi yapısı ise, üstü örtülü, etrafı açık olarak yapılmış ve petrol pompalarının üzerini kapatacak şekilde çelik konstrüksiyon malzemeden yapılmıştır. Yapı keşif tarihi itibari ile belirli oranda yıpranmış bir görünüme sahiptir. Ayrıntılı bilgi dosyamız içerisinde bilirkişi raporunda mevcuttur.

 

Yüzölçümü : 2.862 m2

İmar Durumu : Yok, inşaat tarzı imar çapına göre; parsel “akaryakıt+LPG İkmal İstasyonu” alanı4 içerisinde kalmakta olup,

Emsal=0,20 hmax=5.50m.dir. Parselin imar uygulaması henüz yapılmamıştır.

Kıymeti 8.150.000,00 TL 

1.    Satış Günü 04/12/2017günü 10:30-10:40 araso

2.    Satış Günü 08/01/2018 günü 10:30 -10:40 arası

 

Satış Yeri MANAVGAT ADLİYESİ GİRİŞ KAT İCRA SATIŞ SALONU MANAVGAT - ANTALYA

 

Satış Şartları

 

1-    İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

 

2-    Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

 

3-    İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

 

4-    Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

 

5-    Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

 

6-    Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/145 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.