18 / 04 / 2024

Hendek Belediyesi 500 konut yapacak!

 Hendek Belediyesi 500 konut yapacak!

Daha önce 750 konut yaparak vatandaşlara teslim eden Hendek Belediyesi 500 konut için daha düğmeye bastı!


Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, konuyla yaptığı açıklamada, daha önce 750 adet konut yaparak vatandaşlara teslim ettiklerini, vatandaşlardan gelentalep üzerine bin 500 yeni konut daha yapacaklarını söyledi.


4 bin 997 vatandaşın konut yapılması için belediyeye müracaat ettiğini ifade eden İnci, "Vatandaşların bu talebine duyarsız kalmamız mümkün değil. 1500 konut yapmak için gereken arsayı . Konutlarla ilgili başvuru şartları önümüzdeki günlerde netleşecek." dedi.


REKOR SÜRE

İlk etap olarak yaptıkları 300 konutu 6 ay gibi rekor bir sürede bitirerek teslim ettiklerini anımsatan İnci, şunları söyledi: "Vatandaşlarımız 154 metre kareden oluşan konutları 2004 yılında 26 bin 500 TL gibi çok uygun bir rakama sahip oldular. Bunun ardından ikinci, üçüncü ve dördüncü etap konutları gerçekleştirdik. En son Roman vatandaşlarımız için yapılarına uygun 125 adet konut yaparak aylık 100 TL gibi uygun taksitlerle vatandaşımızı ev sahibi yaptık."


DEVAM EDEN GÖRÜŞMELER

Kemaliye Mahallesi'nde yapılacak olan kentsel çalışmasına da önümüzdeki günlerdebaşlayacaklarını belirten İnci, "Kemaliye Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmasında arsaalımlarımız ve hak sahipleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Ona da kısa bir zamanda." diye konuştu.aldık kültürel dönüşüm gerçekleştireceğiz.

Ensonhaber.com