29 / 04 / 2024

Yüksek hızlı tren

YHT Gar Kompleksi 2016'da tamamlanacak!

Celal Bayar Bulvarı ile mevcut gar binası arasına inşa edilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nın yapımı sürerken, bir yandan da Etimesgut Çevre Yolu Köprüsü, İstasyon Caddesi ve Ayaş Yolu'nun kesişiminde bulunan Şeker Fabrikası arazisinde TCDD Ankara YHT Gar Kompleksi yükseliyor.

Yüksek Hızlı Tren tünel inşaatında yangın!

Bursa Çevre Yolu Demirtaş Viyadüğü yakınında, YHT hattı tünel inşaatı sırasında izolasyon malzemelerinin henüz belirlenemeyen bir nedenle tutuşması sonucu yangın çıktı. Olayın fark edilmesinin ardından itfaiye ile 112 Acil Servis ekipleri bölgeye sevk edildi.

2013’te kapatılan banliyö hatlarında çalışmalar sürüyor!

YHT Haydarpaşa-Pendik Haziran 2015'te, Kazlıçeşme-Halkalı Mart 2015'te açılacak. Hatların söylendiği tarihte açılması halinde İstanbul trafiği de rahatlayacak.

Cemalettin Başsoy: Yüksek Hızlı Tren projesi Erzincan'a kadar gelecek!

Erzincan Belediye Başkan Adayı AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy oldu. AK Parti'nin icraatlarını anlatan Başsoy; " Hızlı tren projesinin Erzincan'a kadar geleceği herkes tarafından biliniyor. " dedi...

Süleyman Karaman: Yüksek hızlı Tren fiyatları anketle belirlenecek!

Bilet fiyatlarının 80 lira olması durumunda YHT’yi kullanacağını söyleyen vatandaşlar, TCDD’ye ilham oldu. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman fiyatı ocak ayında yapacakları anketle belirleyeceklerini açıkladı.