13 / 05 / 2024

Türkiyede turizm

Türkiye'de yeni bir Turizm Yasası'na ihtiyaç var!

Seçim döneminde siyasi partilerden ve milletvekillerinden ülke turizmine yönelik çözümler beklediklerini ifade eden Mehmet İşler, 2634 sayılı Turizm Kanunu'nin düzenlemesi ve bunun yanında tüm ülke turizm sektörünün sorunlarını çözecek Yeni Türkiye'de yeni bir Turizm Yasası'na ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Turizmde bu yıl iç pazarda büyük artış yakalandı!

Türkiyede paketli turlarla seyahat eden yaklaşık 4 milyon turist olduğunu kaydeden Erkan, "Bu yıl Rusya ve diğer pazarlardaki olumsuzluklardan dolayı iç pazar öne çıkıyor. Yerli turiste yöneldik. Eurodaki düşüş nedeni ile yerli turistin birkaç kez tatile çıkacağını düşünüyoruz. Çeşitli kampanyalar var ve ilgi yoğun" açıklamalarında bulundu.

En çok ziyaret edilen ülkeler sıralamasında 5'inci sıraya doğru koşuyoruz!

Bendevi Palandöken, 'Ülkemizi ziyaret eden yabancı sayısı yüzde 5,5 luk artışla 36 milyon 837 bin kişiye yükseldi. Turizm gelirlerimiz de 54 milyar 305 milyon dolar oldu Turist in en çok ziyaret ettiği ülkeler sıralamasında 6'dan 5'inci sıraya doğru koşuyoruz

Rus turist krizinin çözülmesi tur fiyatlarına bağlı!

Rusya'dan Türkiye'ye yapılacak her sefer için, Türk hükümetinin 6 bin dolarlık devlet desteği Rus turizm sektörünün dikkatini çekti. Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Basın Sözcüsü İrina Tyurina, tur fiyatlarının çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

Turizm Rus turistteki kaybı İran ve İsrail'le telafi edecek!

Rusya'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle turist sayısında düşüş bekleyen turizm sektörü alternatif pazar arayışına girdi. İç pazardaki payını güçlendirmek için çalışmalarını hızlandıran sektör oyuncuları, dışarıda da rotayı İran, Ortadoğu ve İsrail pazarına çevirdi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, sektörün bu üç pazarı yakın takibe aldığını belirterek, "Büyütmek için her türlü aksiyonlar yapılıyor" dedi.

Anı Tur'dan 25 yeni otel!

Son yıllarda büyük bir atak yapan ve rekor kıran Türk turizmi, şimdi Rusya ve Avrupa'daki krizden etkilenmemek için çareler arıyor. Anı Tur'un Başkanı, Veli Çilsal, Rusya ve krizdeki Avrupa'dan gelecek turist sayısının azalmasına karşı Gürcistan formülü önerdi: Ruslar pasaportsuz Türkiye'ye gelsin, Türkler tatili ülkesinde yapsın..