29 / 03 / 2024

Türkiyede konut fiyatları

Türkiye’de konut fiyatları cazip seviyede!

Em­lak Ko­nut GYO Ge­nel Mü­dü­rü Mu­rat Ku­rum, Tür­ki­ye­’de konut fi­yat­la­rı­nın ca­zip se­vi­ye­ye gel­di­ği­ni, bu­nunla birlikte ya­ban­cı ya­tı­rım­cı­la­rın dö­viz bozdu­rup gayrimenkul aldıklarını belirtti.

Rıdvan Baştürk: Konut fiyatları yüzde 12 artacak!

ALB Forex Analisti Rıdvan Baştürk, konut sektörünü değerlendirdi. 2011 yılından bu yana fiyatların döviz kuruna paralel artmaya devam ettiğini vurguladı.

En çok kazandıran yatırım gayrimenkul!

Son 5 yılda Türkiye konut fiyatları ortalama yüzde 75 arttı. Kira geliri ise yüzde 31’e vardı. İkisinin toplamı yüzde 106. Böyle bir getiri hiçbir finansal ana yatırım aracında elde edilemedi.

Türkiye'de gayrimenkul fiyatları neden arttı?

ürkiye'deki gayrimenkul fiyatlarında son bir yılda yaşanan ortalama artış oranı yüzde 13.3 oldu. Bu oranla Türkiye dünyada en çok artışın yaşandığı dördüncü ülke oldu.

Türkiye emlak fiyatları en çok artan altıncı ülke oldu!

2008'de patlak veren ve dünyayı saran finansal krizin etkilerine rağmen konut fiyatları bazı ülkelerde hız kesmeden yükseldi. Bu ülkeler arasında Dubai birinci sırada yer alırken, Türkiye 6. olarak gösterildi...

IMF'ye göre konut fiyatları küresel anlamda yavaş yavaş yükseliyor!

Türkiye bu yıl ikinci çeyrekte Hong-Kong, Ukrayna, Filipinler, Yeni Zelanda, Kolombiya'dan sonra konut fiyatlarının en yüksek olduğu ülke oldu. IMF'ye göre konut fiyatları küresel anlamda yavaş yavaş yükseliyor..