20 / 04 / 2024

Türkiye mega projeler

Türkiye mega projelerden vazgeçmedi!

Türkiye büyük saldırılara maruz kaldığı 2016'da dev projeleri hayata geçirdi. Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü ile Ilgaz Tüneli açıldı. Yeni Havalimanı inşaatı sürerken, Kanal İstanbul ihalesi için geri sayım başladı.

İşte 2016 Türkiye mega projeleri!

Türkiye ekonomisi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi, terör olayları, bölgesel ve küresel gelişmelerin etkisiyle zor bir yılı geride bıraktı.

Türkiye, dünya mega projeler listesinde!

Türkiye, Marmaray projesiyle dünya mega projeler listesine girerek son dönemde mega projelerdeki başarımız dünyadaki projelerle yarışır hale geldi.

Mega projelerde son durum!

Marmara Bölgesinde devam eden projelerde gaza basıldı. En büyük orta açıklıklı asma köprüler arasında dünyada 4'üncü sırada yer alan ve İstanbul ile İzmir arasındaki yolu 3 saat kısaltacak olan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü nisan ayında hizmete alınacak.

Mega projeler İstanbul'un gelişimine yön kazandırıyor!

Makbule Yönel Maya, “Firmaların, yeni projeleri için konum belirleme çalışmaları sırasında, Kuzey Marmara Otoyolu güzergâhı, Kentsel Dönüşüm bölgeleri, raylı sistem güzergâhlarının çok etkili olduğu görülmekte. " dedi.