20 / 04 / 2024

Türkiye

Konutta çevreci özellik ön planda!

İstanbul kadar Başkent’in silüeti de son yıllarda hızlı değişim gösteriyor. Birbiri ardına yükselen kule konut ve iş merkezleri, gelişmiş ülkelerdeki projelerde yaşamlarını sürdürenleri kıskandıracak boyuta geldi.

Türkiye ile İran arasına yeni sınır kapısı!

Türkiye ile İran arasında uzun süredir değerlendirelemeyen üçüncü sınır kapısı için formül bulundu. Van’daki Kapıköy Sınır Kapısı için gereken 75 km yolun yapımını finanse edemeyeceğini açıklayan İran’dan, Türkiye’ye ‘Siz yapın, biz size ödeyelim” teklifi geldi.

Türkiye'yi 6 ayda 16 milyon turist ziyaret etti!

Türkiye'ye gelen turist sayısı geçen yılın ilk 6 ayma göre yüzde 6.5 artış gösterdi. Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK), yılın ikinci çeyreğine ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı. Buna göre, turizm geliri ikinci çeyrekte (Nisan, Mayıs ve Haziran aylan toplamında), geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.9 arttı ve 8 milyar 975 milyon 976 bin dolara ulaştı.

Fransız balkon nedir?

Fransa'ya özgü ama Türkiye'de de çok sıklıkla yapılan balkon tipi olarak bilinen yeni inşa edilen konut projelerinde sıklıkla karşılaşılan Fransız balkon nedir? Fransız balkon özellikleri nelerdir?

Türkiye, bu yıl 38 milyon turist bekliyor!

Geçen yıl yabancı ziyaretçi sayısının yüzde 9,84 artarak 34 milyon 910 bin 98' e ulaştığı Türkiye'ye bu yıl 38 milyon yabancı turistin gelmesi bekleniyor...