12 / 05 / 2024

Turizm sektörü

Turizm sektörü 4 ayda 2,26 milyar liralık yatırım teşviği aldı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Ar-Ge biriminin derlediği verilere göre, turizm sektörü yılın ilk 4 aylık döneminde 126 yeni yatırım projesi için, 2,26 milyar lira yatırım teşviği aldı.

Er Yatırım 10 yılda 300 milyon dolar yatırımla 20 adet 4 yıldızlı otel yapacak!

Turizme uluslararası arenada tanınacak iş otelleri yatırımcısı olarak giren Er Yatırım, 10 yılda 300 milyon dolar yatırımla 20 adet 4 yıldızlı iş oteli yapacak.

Osman Ayık: Turizm sektörü 2014'ten umutlu!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sektörünün 2014'ten umutlu olduğunu söyledi. Erken rezervasyonda hedef 10 milyon tatilsever olarak belirlendi.

Milano BIT Fuarı açıldı!

Milano BIT Fuarı'nın açılışını Avrupa Komisyonu Başkanı Antonio Tajani, İtalya Kültür Bakanı Massimo Bray, Lombardiya Bölge Valisi Roberto Maroni ve Milano Belediye Başkanı Giuliano Pisapia yaptı...

Turizm sektörü 393 proje için 2,5 milyar dolarlık teşvik aldı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme Birimi'nin(AR-GE) hazırladığı 2013 Turizm Yatırımları Analizi'ne göre; yeni yatırımlar için ayrılan her 100 doların 25 doları Antalya'da harcanacak.

Turizm sektörüne zam geliyor!

Girdi maliyetlerinin yükselmesiyle birlikte bazı oteller fiyatlarını artırırken, zamların önümüzdeki dönemde de devam edebileceği belirtiliyor. Öte yandan Türk Lirası'ndaki değer kaybının yaz sezonunda yabancı talebini ciddi oranda artırması bekleniyor.

Turizm sektörü erken rezervasyon kampanyasını başlattı!

Turizm sektörü, yerli turistlerin yaz sezonunda daha uygun fiyata tatil yapmasına imkan sağlayan erken rezervasyon kampanyasını başlattı. Gelecek yılın tatili şimdiden planlamak isteyenler, 200 euroya varan indirimle tatil paketi satın alabilecek...

Turizm sektörü 6 ayda 139 yatırım ile 1,8 milyar liralık teşvik belgesi aldı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Birimi'nin Turizm Yatırımları Analizi çalışmasına göre, turizm sektörü yılın ilk yarısında 139 yatırım projesi ile 1,8 milyar liralık teşvik belgesi aldı