13 / 05 / 2024

Turizm

Konya'da turizmciler birlikte hareket edecek!

Rixos Konya Genel Müdürü ve Skal International Konya Başkanı Muhammed Emin Kabbani liderliğinde aylık toplantı ve etkinliklerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Anı Tur'dan 25 yeni otel!

Son yıllarda büyük bir atak yapan ve rekor kıran Türk turizmi, şimdi Rusya ve Avrupa'daki krizden etkilenmemek için çareler arıyor. Anı Tur'un Başkanı, Veli Çilsal, Rusya ve krizdeki Avrupa'dan gelecek turist sayısının azalmasına karşı Gürcistan formülü önerdi: Ruslar pasaportsuz Türkiye'ye gelsin, Türkler tatili ülkesinde yapsın..

Er Yatırım 10 yılda 300 milyon dolar yatırımla 20 adet 4 yıldızlı otel yapacak!

Turizme uluslararası arenada tanınacak iş otelleri yatırımcısı olarak giren Er Yatırım, 10 yılda 300 milyon dolar yatırımla 20 adet 4 yıldızlı iş oteli yapacak.

Turizmde Anadolu açılımı başlıyor!

Türkiye Seyahat Acentalan Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizm sektöründeki yeni hedefler ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Ulusoy urizm devamlı çalışma ister. Biz her zaman ciddiyiz. Bu ciddiyetimiz devam ediyor" dedi.

Turizmin ilk 5 hedefi 5 yıl önce gerçekleşecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yedi yıl önce hayata geçirilen Türkiye Turizm Stratejisi 2023'ün ikinci kademesini oluşturan "Eylem Planı 2014-2018"i hazırladı. Turizmin ilk 5 hedefi 5 yıl önce gerçekleşecek.

Türk turizmciler, Rusya pazarından umutlu!

Rusya' nın başkenti Moskova' da düzenlenen İntourmarket fuarına katılan Türk turzimciler, bu yıl Rusya pazarından umutlu. Turizmciler, 2014 yılının 2013' den geride olmayacağını dile getirdiler...

Uşak'ta konaklama sorununun bitmesi ile turizm gelişecek!

2012 yılında 21 bin yerli, 3 bin 500 yabancı turisti ağırlayan Uşak'ın en önemli sorunlarından olan konaklama sıkıntısı bitiyor. Otel yatırımlarına ağırlık verilmesinin ardından 4 bine çıkması beklenen yatak sayısı ile turist sayısının artması bekleniyor.

Turizm sektörü 6 ayda 139 yatırım ile 1,8 milyar liralık teşvik belgesi aldı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Birimi'nin Turizm Yatırımları Analizi çalışmasına göre, turizm sektörü yılın ilk yarısında 139 yatırım projesi ile 1,8 milyar liralık teşvik belgesi aldı