03 / 05 / 2024

Torun center asansör kazası

Aziz Torun'dan tazminat açıklaması!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, geçen yıl yaşanan asansör faciasında ölen işçilerin ailelerinin maddi anlamda mağdur olmalarını önlediklerini belirterek, "Hukuki olarak sonuçta çıkacak olanın çok üstünde meblağları ödedik ama manevi olarak elbette giden geri gelmiyor" dedi.

Torun Center asansör kazasında kim hatalı?

Torun Center iş kazasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan bilirkişi ön raporunda, "asansörün şantiye montajını, bakımını yapan firma yetkilileri ve teknik personel ile asıl işveren konumundaki Torunlar GYO'nun idari ve teknik sorumlularının kazada kusurlu oldukları kanaatinin oluştuğu" değerlendirmesine yer verildi.

Torun Center asansör kazasında ilk rapor yayınlandı!

Torun Center asansör kazasında ilk rapor yayınlandı. Kazaya ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan ön bilirkişi raporunda, olay yerinde 7 Eylül'de keşfe gidildiği ve asansörün ulaştığı 33. kata kadar gözlem yapıldığı belirtti.

Türkiye'de 250 bin asansör kullanılıyor!

Dünyadaki binaların tümünde yalnızca insan taşımaya yönelik 10 milyon, Avrupa'da 2 milyon, Türkiye'de ise 250 bin asansör kullanılıyor.

Torun Center asansör kazasında ilginç ayrıntı!

Torun Center’da yaşanan asansör kazasında yaklaşık 20 işçi tanık olarak ifade vermek istediklerini belirterek soruşturmanın yürütüldüğü Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.

Şişli asansör kazasında mahkemeye çıkan şüphelileri suçlamaları reddetti!

Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili nöbetçi hakimlikçe tutuklanan 4 şüphelinin suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Torun Center asansör kazasıyla ilgili 6 kişi ifadeye çağrıldı!

Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili 6 kişi ifadeye çağrıldı. Bu arada, dün gözaltı süreleri 1 gün uzatılan 5 şüphelinin de bugün adliyeye sevk edilecekleri kaydedildi.

Asansör güvenliği yeniden gündemde!

Makine Mühendisleri Odası, asansörlerin 2008'de çıkan bakım yönetmeliğine göre kontrolden geçirildiğini, bu yönetmeliğin de 2013'te tekrar revize edildiğini söyledi.

Şişli'de asansör kazasıyla ilgili 3 kişi daha gözaltına alındı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, asansör kazasıyla ilgili 3 kişi daha yakalandı.Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine getirilen 3 kişinin, işlemleri devam ediyor.

Rönesans Holding, Torun Center iş kazası ile ilgili açıklama yaptı!

Rönesans Holding, Torun Center iş kazası ile ilgili açıklama yaptı. Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, “İhmal olmadan bu tip kazalar olmaz” ifadelerini kullandı.

Torun Center inşaatındaki asansör kazası ile ilgili 2 kişi gözaltına alındı!

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Şişli'de 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazasıyla ilgili aranan şüpheliler T.D ile A.A, yürütülen çalışmalar sonucu gözaltına alındı.

Torun Center'da 5 ay önce benzer bir kaza yaşanmış!

Türkiye, İstanbul'da 10 işçinin canına mal olan iş cinayetiyle birlikte, ‘iş güvenliğini’ bir kez daha tartışmaya açtı. İnşaatın şantiyesinde 5 ay önce de benzer kaza meydana geldi.

TMMOB'dan Torun Center iş kazası açıklaması!

TMMOB'dan Torun Center iş kazası açıklamasında bulundu. TMMOB Mimarlar Odası, Torun Center’da 6 Eylül’de 10 yurttaşın daha iş cinayetinde hayatını kaybettiğini belirtti.

Torun Center iş kazası protesto edildi!

Torun Center iş kazası protesto edildi. Polis, grupların inşaat alanına girmesini gaz ve TOMA'larla müdahale ederek engelledi.

Aziz Torun'dan Torun Center asansör açıklaması!

Torunlar GYO sahibi Aziz Torun, "Bu asansörü biz de şantiyeye gittiğimiz zaman kullanıyoruz. Bundan 10 gün evvel şantiyeye örnek daireyi görmeye gittiğimizde bütün mimar ve teknik ekiple birlikte ben de aynı asansörü kullandım." dedi.

Torun Center asansör kazası soruşturması devam ediyor!

Eski Ali Sami Yen arazisi üzerinde hayata geçirilen Torun Center projesinde gerçekleşecek asansör kazasında soruşturma devam ediyor. Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutulan 9 kişi, Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Torunlar GYO'nun Geda Major asansör açıklaması!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Şişli Ali Sami Yen arazisi üzerinde hayata geçirilen Torun Center projesinin asansör firması olan Geda Major ile ilgili açıklama yaptı...