19 / 04 / 2024

Su yalıtımı nedir

Bina sağlamlığında su yalıtımı önemli!

Çoğunda su yalıtımı bulunmadığı için adeta doğanın insafına terk edilen ve yıl boyu maruz kaldıkları yağmur ve yeryüzü suları nedeniyle çürümeye yüz tutan yazlık evler, yazlıkçıların sağlığını ve can güvenliğini tehdit ediyor.

Su yalıtımı binalardaki rutubeti önlüyor!

Ev ve yapılarda insan sağlığı için ciddi risk oluşturan rutubet, önlem alınmazsa kanserden, romatizmaya, alerjiden astıma kadar bir dizi rahatsızlığı tetikliyor.Yalıtım sektörünün önde gelen firmalarından Canpa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, ‘’Evlerde kanser tehdidi oluşturan küf ve rutubete karşı mutlaka su yalıtım yapılmalı’’ dedi.

1999 depreminde su yalıtımı olmayan binalar yıkıldı!

Emrullah Eruslu 17 Ağustos Deprem Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada nüfusunun yüzde 95'i deprem tehdidi altında yaşayan ülkemizde, 19 milyonu aşan yapı stoğunun yüzde 67'sinin ruhsatsız ve kaçak binalardan, yüzde 60'ının da 20 yaş üzeri konutlardan oluştuğunu belirtti.

Su yalıtımı olmayan bina depreme direnemiyor!

Eryap A.Ş. CEO'su ve XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, 17 Ağustos deprem haftasına özel yaptığı açıklamada, "17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra yapılan incelemelerde yıkılan binaların yüzde 64'ünde su yalıtımı olmadığı görüldü." dedi.