01 / 05 / 2024

Rüzgar enerjisi

Türkiye Avrupa'da rüzgar yatırımının 6.3'ünü gerçekleştirdi!

Türkiye'nin kurulu rüzgar enerjisi kapasitesi geçen yıl yüzde 27 artışla 3 bin 763 megavata ulaştı. Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği'nin verilerine göre Türkiye, Avrupa'da yeni rüzgar yatırımlarının yüzde 6,3'ünü gerçekleştirdi.

Rüzgar ithalatı 1 milyar dolar azaltacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bu sene ürettiğimiz rüzgar enerjisi, yine bu yıl ki ürettiğimiz toplam enerjinin yüzde 10'u. Bu şu demek; İçinde bulunduğumuz yılın sonuna kadar rüzgar santrallerinden elde ettiğimiz elektrik, 1 milyar dolar daha az doğalgaz ithal etmemize sebep olacak" dedi.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü son 1 yılda yüzde 35 arttı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de bu yılın 8 ayında rüzgar enerjisinde kurulu kapasite, 2013'ün aynı dönemine göre 926 megavat artarak 3 bin 581 megavata çıktı. Bu yılın ilk yarısında kamu, özel sektör eliyle inşa edilen 47 rüzgar enerjisi santralini (RES) devreye aldı. Böylece elektrikte 68 bin megavat seviyesindeki toplam kurulu gücün yaklaşık yüzde 5'i rüzgardan elde edildi.

Çin, rüzgar enerjisinde dünya lideri oldu!

Çin, geçen yıl rüzgar enerjisi kurulu gücünde 91 bin 424 megavatla dünya lideri oldu. Bu alanda aralarında Amerika’ nın da bulunduğu bazı kıtaları geride bıraktı.

Türkiye'de rüzgar enerjisi potansiyeli yüksek!

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Mars Enerji işbirliğinde düzenlenen, ''Lisanssız Elektrik Üretimi, Mevzuatı, Bağlantı Şekilleri ve Rüzgar Tribünleri'' konulu konferansta iş adamları ile vatandaşlar bilgilendirildi