25 / 04 / 2024

Onur Öngün kimdir

Tüketicinin son gözdesi senetle ev almak!

Onursal Gayrimenkul'un Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, faizlerin geçmiş dönemlere oranla yüksek seyri nedeniyle banka kredisi kullanma oranının son aylarda iyice azaldığını belirterek, faizden kaçanların senetli satışlara yöneldiğini söyledi.

‘Garantici yatırımcı’ her zaman gayrimenkulü tercih ediyor!

Türkiye, 7 Haziran’da yapılan milletvekili genel seçimlerinin sonuçlarını her yönüyle tartışırken, uzmanlar, küçük yatırımcıların sırtından büyük kazançlar etmek isteyen fırsatçılara karşı en güvenli limanın halen gayrimenkul olduğu görüşünde.

Yabancı yatırımcının gözü Ankara'da!

En güvenilir ve likit yatırım araçlarından gayrimenkul yatırımlarında, İstanbul’un yatırıma elverişli arazi miktarında sınırlarına dayanması ve metrekare fiyatlarının ulaştığı doygunlukla, “hikayesi olan” Anadolu kentleri ve özellikle Ankara, yabancı yatırımcılar açısından kârlı ve bakir bir alan olarak parlıyor.

Düşen kredi faizleri gayrimenkul sektörüne olumlu yansıyacak!

Gayrimenkul sektörüne yön veren kuruluşlardan Onursal AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı, Gayrimenkul Uzmanı Onur Öngün, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ocak ayı enflasyonunun yüzde 1.10, yıllık enflasyonun ise yüzde 7.24 olarak gerçekleştiğini anımsatarak, Merkez Bankası’nın beklentilerin üzerinde çıkan rakamların ardından olağan üstü toplantı yapmaktan vazgeçtiğini kaydetti.

İmar vergisi düzenlemesine gayrimenkul desteği!

Geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan “Kamuda Şeffaflık Paketi” kapsamında yer alan imar vergisi düzenlemesi inşaat sektöründe büyük yankı uyandırdı. Gayrimenkul sektöründen düzenlemeye destek geldi.

Gayrimenkul uzmanlarının önemi artacak!

Onursal AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün: “Önümüzdeki yılların gayrimenkul sektöründe profesyonelleşme yılları olacağını söyleyebiliriz. Bu gelişim sektörde profesyonel gayrimenkul uzmanlarının önemini artıracak”