27 / 04 / 2024

Nihat zeybekci

Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi sağlanacak!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "İmalat sanayine yönelik düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında bu yıl gerçekleştirilecek bina inşaat harcamaları için KDV iadesi sağlayacağız" dedi.

Nihat Zeybekçi: Denizli'ye 25 bin konut yapılacak!

Denizli Belediye Başkanı olduğu dönemde konut ihtiyacının had safhada olduğunu, ilk olarak TOKİ ile dönüşüm projeleri yaptıklarını ve Denizli'ye 10 bin konut kazandırdıklarını belirten Nihat Zeybekci, Denizli'de 25 bin konut yapılacağını söyledi.

İlk altı ayda 6.7 milyar dolar yatırım yapıldı!

Nihat Zeybekci, Türkiye'nin uluslararası doğrudan yatırımcılar için güvenli bir liman olmayı sürdürdüğünü belirterek, ilk yarıda gerçekleşen 6 milyar 763 milyon dolar tutarındaki uluslararası doğrudan yatırım miktarının bunun en güzel kanıtı olduğunu ifade etti.

Nihat Zeybekci: Perakende yasası ile ilgili düzenleme yapılması gerekiyor!

Perakende yasasına düzenleme isteği geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Perakende yasası ile ilgili bir düzenleme yapılması gerekiyor" dedi. Zeybekci, TAMPF'nin Türkiye'nin kritik günlerinde çok büyük bir görev üstlendiğini söyledi.

Nihat Zeybekci: Ekonomimizin büyümesi 2013'den daha iyi olacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ekonomisi büyüme beklentileri ve AB-ABD Serbest Ticaret Anlaşması'na yönelik değerlendirmelerde bulundu. Zeybekci, büyümenin 2013'ün son çeyreğinden daha iyi olacağını beklediğini söyledi...

Nihat Zeybekci: Merkez Bankası faiz ile ilgili bir artırıma gitmemeli!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Merkez Bankasının faiz ile ilgili bir artırıma gitmemesi gerektiğine inanıyorum.Çünkü faiz artırımı sonuçlanmış bir adım olur ve bu da ekonomimize kalıcı bir fatura oluşturur" dedi.