03 / 05 / 2024

Mustafa Demir kimdir

Mustafa Demir Eminönü dönüşüm modelini ilk kez açıkladı!

Fatih Bölgesi’nin sınırları içerisinde yer alan “Tarihi Yarımada”nın “geleceğini şekillendirmek” üzere planladıkları Eminönü Bölgesi’nin Dönüşüm Modeli’ni ilk kez Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde açıklayan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Tüm iş adamlarımızı bu Projemiz kapsamında, Tarihi Yarımada’ya yatırıma davet ediyorum. Bu süreçteki en önemli paydaşlarımız sizsiniz, dönüşümü birlikte gerçekleştirelim. " dedi.

Yenikapı'daki Osmanlı'dan kalma binalar restore edilecek!

Osmanlı döneminden kalma Yenikapı Yalı Mahallesi'ndeki tarihi binalar, Yenileme Alanı Projesi kapsamında aslına uygun restore edilecek.

Mustafa Demir: Sahil hattına yeni bir proje geliyor!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Akşam’a özel açıklamalarda bulundu. Demir, Kapalıçarşı yenileme projesinden, Sultanahmet’in yayalaştırılmasına ve tarihi İstanbul surlarının onarımına kadar pek çok konuda görüşlerini anlattı.

Akdeniz Medreseleri'nin restorasyonu bu yıl tamamlanacak!

Akdeniz Medreseleri'nin restorasyonu bu yıl tamamlanıyor. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethinden sonra yapılmasını istediği, 1463-1470 arasında inşa edilen Akdeniz Medreseleri'nin restorasyonunun bu yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.