28 / 03 / 2024

Mehmet Şimşek kimdir

Beyan edilen kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beyanname veren mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldığını bildirdi.

Bakan Şimşek: Tapuda işlemleri ile banka kredilerini denetliyoruz!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından Antalya'da düzenlenen 'Vergi Dairesi Başkanlıkları 2014 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nın ardından sorularımızı yanıtladı.

Maliye, yabancı yazlıkçıları takip edecek!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancıların Türkiye’de aldığı yazlığı daha sonra yurtdışına günlük kiraladığını belirterek, “Bunu da kayıtdışı olarak yapıyorlar. Ticari faaliyette bulunan vergisini ödemeli. Bunun üzerine gideceğiz” dedi.

Artvin turizm açısından çok önemli bir bölge!

Şimşek, Şavşat ilçesine bağlı Suğuksu mevkisinde esnafları ziyaret ederek sohbet etti. Esnafların organik meyvelerinin fotoğrafını çeken Bakan Şimşek, tanıtım açısından sosyal medyadan destek vereceğini belirtti.

Bakan Şimşek'ten flaş konutta KDV açıklaması geldi!

İnşaat sektörüne teşvik ve KDV indirimi gibi konulara yönelik bazı gazetelerde yer alan haberlere ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Şimşek, konut sektöründe herhangi bir KDV indirimine gidilmeyeceğini söyledi.

Mehmet Şimşek: 2013'te 12.5 milyar dolarlık özelleştirme gerçekleşti!

2013 yılında 12,5 milyar dolar tutarında özelleştirme uygulaması gerçekleştirdiklerini belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu yıl ise daha şimdiden 10 milyar dolara yaklaşmış durumdayız" şeklinde konuştu.

2014 özelleştirmede rekor yılı olacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl tarihi bir başarıya imza atarak 12,5 milyar dolar tutarında özelleştirme uygulaması gerçekleştirdik.

Kira geliri ve mükellef sayısı arttı!

Vatandaş kira beyannamesini sevdi. Maliye Bakanı Şimşek: "2010 yılında 827,8 bin olan beyanname sayısı, 2012'de 1 milyon 374,4 bine yükseldi. Kira beyannamelerinde yüzde 66 oranında bir artış sağladık" dedi...

Mehmet Şimşek: Ekonomide 2014 için gerekli tedbirler alındı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk' te katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Maliye Bakanı Şimşek, ' Ekonomide 2014 için gerekli tedbirler alındı ' dedi...