19 / 04 / 2024

Mehmet şimşek

Hazine arazisinden 5 milyar lira gelir!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hazine arazilerinin satışı, kiralanması ve tahsisine ilişkin bilgi verdi. Bakan Şimşek'in açıklamalarına göre, 2002-2014 yıllarında 1 milyar 12 milyon 821 bin 75 metrekare yüzölçümlü 170 bin 674 Hazine taşınmazı 5 milyar 119 milyon 41 bin 407 liraya satıldı.

Mehmet Şimşek: Kamu binaları lüks yerlerden çekilecek!

Kamu kampüsleri konusunda yeni bir çalışma yapacaklarının altını çizen Şimşek, "Artık lüks yerlerden çekilmemiz lazım. Bu kampüsleri lüks yerlere yapmayacağız. Kampüsleri biz daha mütevazı, şehirlerin gelişmesini sağlayacak alanlara doğru yapacağız. Ama bu aşamada spekülasyon için çok erken" diye konuştu.

Artık vergi affı olmayacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Artık bu türden beklentilerini de sınırlı tutsunlar. Bundan sonra bu anlamda bir af olmayacak" dedi.

2014 özelleştirmede rekor yılı olacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl tarihi bir başarıya imza atarak 12,5 milyar dolar tutarında özelleştirme uygulaması gerçekleştirdik.

Mehmet Şimşek, Hazine’den tahsis edilen araziyle ilgili açıklamada bulundu!

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Tuzla’da Hazine ’ye ait 57 dönüm arazinin Türkiye Gençlik ve Eğitim Hizmet Vakfı’ na ( TÜRGEV ) tahsis edildiği iddialarına yanıt verdi.

Mehmet Şimşek: 2B arazilerinde süre uzayacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B arazileri konusundabilgi verdi. Şimşek, " Mecliste bir tasarı söz konusu. Bu tasarıyla başvuru sürelerine ilave bir hak tanıyacağız " dedi.

Mehmet Şimşek: Vergide uzlaşmaya karşıyım!

Şirketlerin vergi cezalarının silindiği uzlaşma sistemine karşı olduğunu söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ben, yarın uzlaşmanın kaldırılmasını istiyorum. Bu tartışma bitsin. Herkes hesabını iyi yapsın" dedi...

2B arazilerine 53 bin kişi başvurdu!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B alanları için bugüne kadar toplam 53 bin vatandaşın başvuruda bulunduğunu söyledi