29 / 03 / 2024

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

Kamuda kiralama gideri arttı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki idarelerin kiralama giderlerine ilişkin 2004 yılında 46 milyon 887 bin 263 TL, 2014 yılında 267 milyon 138 bin 395 TL harcama yaptığını bildirdi.

Kira geliri beyanında son gün 25 Mart!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık gelir vergisi beyan döneminin dün başladığını söyledi. Kira geliri elde edenlerin de geçen yılki gelirleri için 25 Mart 2015'e kadar beyanname vermeleri gerektiğine dikkati çekti.

Artvin turizm açısından çok önemli bir bölge!

Şimşek, Şavşat ilçesine bağlı Suğuksu mevkisinde esnafları ziyaret ederek sohbet etti. Esnafların organik meyvelerinin fotoğrafını çeken Bakan Şimşek, tanıtım açısından sosyal medyadan destek vereceğini belirtti.

Vergi tahsilatında son 4 yılda bir sapma yok!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi tahakkukunda da tahsilatında da son 4 yılda bir sapmanın olmadığını, yıl sonu beklentilerinin de yüksek olduğunu bildirdi. Şimşek bu konuda asla taviz vermediklerini de söyledi...

Mehmet Şimşek: Vergide uzlaşmaya karşıyım!

Şirketlerin vergi cezalarının silindiği uzlaşma sistemine karşı olduğunu söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ben, yarın uzlaşmanın kaldırılmasını istiyorum. Bu tartışma bitsin. Herkes hesabını iyi yapsın" dedi...