25 / 04 / 2024

Konut kredisinde son durum

Konut kredi faizlerinde beklenen indirim dalgası oluşmadı! Satışlar düştü!

Merkez Bankası’nın faizleri düşürmesi bankaların konut kredisi faiz oranlarında beklenen indirim dalgasını yaratmadı. Konut satışları darbe yedi...

Seçim sonuçları konut kredisine talebi artırdı!

Seçim sonucunu gören bazı vatandaşların 2 Kasım sabahı konut kredisi talebiyle kapılarını çaldığını belirten bankacılar, yılsonuna kadar konut ve taşıt kredilerinde ciddi artış olacağını öngörüyor.

İş Bankası konut kredisi oranlarını yüzde 1.09'a düşürdü!

Bankaların konut kredisi oranlarında aldığı indirim kararına Temmuz ayında katılan İşbankası, 3-120 ay vade aralığındaki oranları %1.09 olarak güncelledi.

Konut kredisi faiz oranları neden hala yüksek?

KrediPazari.com’un yaptığı açıklamaya göre banka geneline bakıldığında oranların hala %1’in üzerinde olduğu ve istenilen seviyelere henüz ulaşılamadığı görüldü. Konut kredisi faiz oranları hala yüksek.

Konut kredisi bir yılda toplam 24 milyar 289 milyon arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre krediye talep devam ediyor. Vatandaşın ev satın almak için bankalara başvurduğu konut kredisi bir yılda 24 milyar 289 milyon TL artış gösterdi.

10 yıl vadeli 100 bin TL konut kredisinin taksit ödemesi ne kadar?

Doları frenlemek için yapılan faiz artırımının faturası ağır. 10 yıl vadeli 100 bin liralık konut kredisinin aylık taksidi konut kredisi hesaplama yapıldığında 77, toplam maliyeti 9.240 TL arttı.

İzmir'de konut kredisi dövizzedeleri kurdaki artışı protesto etti!

İZMİR'de, 2008 yılı öncesi dövizle konut kredisi çektikten sonra, kurlardaki aşırı artış nedeniyle büyük borç yükünün altında kalan vatandaşlar, Merkez Bankası Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi...

En düşük konut kredisi faizi yüzde 1'e çıktı!

KrediPazari.com'un verilerine göre Aralığın ilk haftasında 21 bankanın 10 yıl vadede konut kredisi oranlarının ortalaması yüzde 1 oldu. 5 yıl vadede ise oran yüzde 0.97 idi. Ocak ayının ortasında faizler yüzde 1'in üzerine çıktı.

Yarıya yakınında kredi kullanılan 862 bin 154 adet konut 9 ayda satıldı!

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlediği bilgilere göre Türkiye'de 9 ayda toplam 862 bin 154 konut satıldı, bu konutların yarıya yakınında kredi kullanıldı...